Kaas-aardappelschotel
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortel in plakjes, kook in weinig water ca. 5 min. en giet af. Snijd de bosuit in ringetjes. Bak de bacon in een droge koekenpan in ca. 5 min. knapperig. Snijd de knoflook fijn.
Meng de helft van de kaasfondue met de melk, knoflook, aardappelschijfjes, wortel, bosui en nootmuskaat. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in en schep het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de bacon met de rest van de kaasfondue over de aardappelen. Dek de schotel af en bak in de oven in ca. 30 min. gaar. Verhit de laatste 10 min. onafgedekt.
Kaas-aardappelschotel
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortel in plakjes, kook in weinig water ca. 5 min. en giet af. Snijd de bosuit in ringetjes. Bak de bacon in een droge koekenpan in ca. 5 min. knapperig. Snijd de knoflook fijn.
Meng de helft van de kaasfondue met de melk, knoflook, aardappelschijfjes, wortel, bosui en nootmuskaat. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in en schep het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de bacon met de rest van de kaasfondue over de aardappelen. Dek de schotel af en bak in de oven in ca. 30 min. gaar. Verhit de laatste 10 min. onafgedekt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 winterpenen
3 bosuien
200 g bacon
2 tenen knoflook
600 g kaasfondue
50 ml halfvolle melk
700 g koelverse aardappelschijfjes
1 mespunt gemalen nootmuskaat
2 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2.5 liter)