Zalm in sesamkorstje
Aan de slag
Kook in een pan met bodem water worteltjes in 10-15 min beetgaar. Meng in diep bord sesamzaad met peper en zout.
Druk sesamzaad rondom in zalmfilet. Verhit in een koekenpan boter en bak zalmfilets in 8-10 min. rondom goudbruin en gaar, halverwege voorzichtig keren.
Laat in kom couscous 5 min. in kokend water met zout wellen. Meng de rozijnen de laatste minuut erdoor. Giet de worteltjes af en schep boter, citroensap en honing erdoor.
Zalm in sesamkorstje
hoofdgerecht
null personen
800 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook in een pan met bodem water worteltjes in 10-15 min beetgaar. Meng in diep bord sesamzaad met peper en zout.
Druk sesamzaad rondom in zalmfilet. Verhit in een koekenpan boter en bak zalmfilets in 8-10 min. rondom goudbruin en gaar, halverwege voorzichtig keren.
Laat in kom couscous 5 min. in kokend water met zout wellen. Meng de rozijnen de laatste minuut erdoor. Giet de worteltjes af en schep boter, citroensap en honing erdoor.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g geschrapte worteltjes
6 el sesamzaad
450 g zalmfilet
50 g ongezouten roomboter
400 g couscous
4 el blanke rozijnen
1 el citroensap
1 el vloeibare honing