Brownie met elitehaver en sinaasappel
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. In pan water aan de kook brengen. Vuur laag draaien. Chocolade en boter in hittebestendige kom in pan boven net niet kokend water hangen (au bain marie). Chocolade en boter laten smelten en doorroeren. In kom eieren met mixer of garde luchtig en dik kloppen. Suiker door eieren kloppen. Chocoladeboter, bakmeel en sinaasappelrasp erdoor scheppen. Elitehaver door beslag mengen. Beslag in bakvorm scheppen en ca. 40 min. in oven bakken, tot buitenkant van deeg stevig is, maar kern nog smeuïg. Brownie uit oven nemen en laten afkoelen. Mes langs zijkanten van bakvorm halen, snijplank erop leggen en samen keren zodat brownie zonder te breken uit vorm glijdt. Brownie in 16 vierkantjes snijden. Eventueel serveren met ongezoete, geklopte slagroom.
Brownie met elitehaver en sinaasappel
nagerecht
null porties
300 kcal
10 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. In pan water aan de kook brengen. Vuur laag draaien. Chocolade en boter in hittebestendige kom in pan boven net niet kokend water hangen (au bain marie). Chocolade en boter laten smelten en doorroeren. In kom eieren met mixer of garde luchtig en dik kloppen. Suiker door eieren kloppen. Chocoladeboter, bakmeel en sinaasappelrasp erdoor scheppen. Elitehaver door beslag mengen. Beslag in bakvorm scheppen en ca. 40 min. in oven bakken, tot buitenkant van deeg stevig is, maar kern nog smeuïg. Brownie uit oven nemen en laten afkoelen. Mes langs zijkanten van bakvorm halen, snijplank erop leggen en samen keren zodat brownie zonder te breken uit vorm glijdt. Brownie in 16 vierkantjes snijden. Eventueel serveren met ongezoete, geklopte slagroom.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pure chocolade
150 g roomboter
3 eieren
200 g basterdsuiker
150 g zelfrijzend bakmeel
½ sinaasappel
125 g studentenhaver
Dit heb je nodig
bakvorm (20 x 24 cm, ingevet)