Sorbetijs van Moscato d'Asti
Aan de slag
In pannetje 200 ml wijn verwarmen en suiker erin oplossen. Rest van wijn en citroensap in plastic vriesdoos schenken. Warme wijn erbij schenken en mengsel afgedekt in diepvries minstens 6 uur laten bevriezen. Na 2-3 uur, als wijnmengsel licht begint te bevriezen, elk uur met vork doorroeren om al te grove kristalvorming te voorkomen (uiteindelijk ontstaat een zachte ijsmassa met kleine kristallen). Of sorbetijs bereiden in ijsmachine volgens gebruiksaanwijzing van apparaat.
Druiven wassen en halveren. Helft ervan over vier coupes verdelen. Sorbetijs met ijsbolletjestang of in warm water gedoopte lepel op druiven scheppen. Garneren met rest van druiven.
Sorbetijs van Moscato d'Asti
nagerecht
null personen
300 kcal
10 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
In pannetje 200 ml wijn verwarmen en suiker erin oplossen. Rest van wijn en citroensap in plastic vriesdoos schenken. Warme wijn erbij schenken en mengsel afgedekt in diepvries minstens 6 uur laten bevriezen. Na 2-3 uur, als wijnmengsel licht begint te bevriezen, elk uur met vork doorroeren om al te grove kristalvorming te voorkomen (uiteindelijk ontstaat een zachte ijsmassa met kleine kristallen). Of sorbetijs bereiden in ijsmachine volgens gebruiksaanwijzing van apparaat.
Druiven wassen en halveren. Helft ervan over vier coupes verdelen. Sorbetijs met ijsbolletjestang of in warm water gedoopte lepel op druiven scheppen. Garneren met rest van druiven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 fles Moscato d'Asti
150 g suiker
4 citroenen
16 witte pitloze druiven
Dit heb je nodig
ijsmachine
of lage plastic diepvriesdoos (inhoud 1 1/2 liter)