Sliptong uit Oostende
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. Sliptong naast elkaar in ingevette ovenschaal leggen en met zout en peper bestrooien. Visfond en wijn erover schenken, tijm en laurier toevoegen. Schaal met aluminiumfolie afdekken en vis in ca. 15 min. in oven gaar laten worden. Viskookvocht uit schaal in steelpan schenken, laurier verwijderen. Vis onder folie warmhouden. Kookvocht en koksroom op hoog vuur 1 min. inkoken. Mosselen, garnalen, boter en peterselie door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Saus in warme sauskom bij vis serveren. Lekker met aardappelpuree en snijbonen.
Sliptong uit Oostende
hoofdgerecht
null personen
305 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. Sliptong naast elkaar in ingevette ovenschaal leggen en met zout en peper bestrooien. Visfond en wijn erover schenken, tijm en laurier toevoegen. Schaal met aluminiumfolie afdekken en vis in ca. 15 min. in oven gaar laten worden. Viskookvocht uit schaal in steelpan schenken, laurier verwijderen. Vis onder folie warmhouden. Kookvocht en koksroom op hoog vuur 1 min. inkoken. Mosselen, garnalen, boter en peterselie door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Saus in warme sauskom bij vis serveren. Lekker met aardappelpuree en snijbonen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 sliptongetjes
150 ml visfond
100 ml witte wijn
½ theelepel tijm
2 laurierblaadjes
100 ml koksroom
75 g gekookte mosselen
100 g Hollandse garnalen
25 g koude boter
2 takjes peterselie
Dit heb je nodig
ovenschaal
aluminiumfolie