Gemarineerde asperges in riesling
Aan de slag
Asperges met dun- of aspergeschiller voorzichtig van vlak onder punt naar beneden schillen en houtachtige onderkant (ca. 3 cm) eraf snijden. In pan 1/4 liter water, wijn, bouillonblokje en olie aan de kook brengen. Asperges samen met tijm en helft van bieslook in 10 minuten beetgaar koken. Pan van vuur halen en asperges in kookvocht laten afkoelen en minstens 1 uur marineren. Intussen in andere steelpan ei hard koken. Laten afkoelen en klein snijden.
Asperges opnieuw aan de kook brengen. Met schuimspaan asperges uit pan nemen en goed laten uitlekken. Asperges serveren op platte schaal. Garneren met ei en rest van bieslook. Lekker met aardappelpuree en een salade.
Gemarineerde asperges in riesling
bijgerecht
null personen
140 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Asperges met dun- of aspergeschiller voorzichtig van vlak onder punt naar beneden schillen en houtachtige onderkant (ca. 3 cm) eraf snijden. In pan 1/4 liter water, wijn, bouillonblokje en olie aan de kook brengen. Asperges samen met tijm en helft van bieslook in 10 minuten beetgaar koken. Pan van vuur halen en asperges in kookvocht laten afkoelen en minstens 1 uur marineren. Intussen in andere steelpan ei hard koken. Laten afkoelen en klein snijden.
Asperges opnieuw aan de kook brengen. Met schuimspaan asperges uit pan nemen en goed laten uitlekken. Asperges serveren op platte schaal. Garneren met ei en rest van bieslook. Lekker met aardappelpuree en een salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kilo witte asperges
250 ml witte wijn
½ tuinkruidenbouillontablet
2 eetlepels olie
1 takje verse tijm
2 eetlepels verse bieslook
1 ei
Dit heb je nodig
(asperge) dunschiller