Peer met pecorino
Aan de slag
Schil van sinaasappel wassen, drogen en raspen. Sinaasappel halveren en uitpersen. Peren schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen. Citroensap erover sprenkelen. Sinaasappelsap met rasp, honing en wijn aan de kook brengen. Peren erin leggen en op laag vuur ca. 5 minuten verwarmen. Peren in eigen vocht laten afkoelen.
Peren uit vocht op borden scheppen. Vocht ca. 5 minuten op hoog vuur laten inkoken. Pecorino boven peren schaven. Van vocht 1 eetlepel eromheen scheppen.
Peer met pecorino
nagerecht
null personen
160 kcal
25 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Schil van sinaasappel wassen, drogen en raspen. Sinaasappel halveren en uitpersen. Peren schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen. Citroensap erover sprenkelen. Sinaasappelsap met rasp, honing en wijn aan de kook brengen. Peren erin leggen en op laag vuur ca. 5 minuten verwarmen. Peren in eigen vocht laten afkoelen.
Peren uit vocht op borden scheppen. Vocht ca. 5 minuten op hoog vuur laten inkoken. Pecorino boven peren schaven. Van vocht 1 eetlepel eromheen scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sinaasappel
3 handperen
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels honing
150 ml rode wijn
80 g pecorino