Kleine varkensrollades
Aan de slag
Venkel schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Sjalotje pellen en snipperen. In pan 1 eetlepel boter verhitten. Venkel en sjalot ca. 5 minuten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Salie erdoor roeren, mengsel met zout en peper op smaak brengen. Vlees tussen 2 lagen plasticfolie op plank leggen en met hamer of zijkant van groot mes plat slaan. Vlees met zout en peper bestrooien. Van venkelmengsel helft over vlees verdelen. Vlees oprollen en met cocktailprikkers aan de zijkant vaststeken.
Rest van boter verhitten. Vlees in ca. 8 minuten rondom bruinbakken. Wijn erbij schenken en rest van venkelmengsel erbij doen. Gerecht afgedekt nog ca. 5 minuten verwarmen, vlees halverwege keren. Lekker met aardappel-truffelpuree.
Kleine varkensrollades
hoofdgerecht
null personen
275 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Venkel schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Sjalotje pellen en snipperen. In pan 1 eetlepel boter verhitten. Venkel en sjalot ca. 5 minuten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Salie erdoor roeren, mengsel met zout en peper op smaak brengen. Vlees tussen 2 lagen plasticfolie op plank leggen en met hamer of zijkant van groot mes plat slaan. Vlees met zout en peper bestrooien. Van venkelmengsel helft over vlees verdelen. Vlees oprollen en met cocktailprikkers aan de zijkant vaststeken.
Rest van boter verhitten. Vlees in ca. 8 minuten rondom bruinbakken. Wijn erbij schenken en rest van venkelmengsel erbij doen. Gerecht afgedekt nog ca. 5 minuten verwarmen, vlees halverwege keren. Lekker met aardappel-truffelpuree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote venkel
1 sjalotje
3 eetlepels boter of margarine
2 tenen knoflook
1 theelepel gedroogde salie
0 zout en peper
4 varkensschnitzels
4 eetlepels rode wijn
Dit heb je nodig
cocktailprikkers
plasticfolie