Gelakte varkensmedaillons met port-saliesaus
Aan de slag
Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnipperen. In kommetje honing met 1 eetlepel fond door elkaar roeren. In pan 1/2 eetlepel boter verhitten en sjalotje en knoflook ca. 1 minuut fruiten. Port, azijn en rest van fond erbij schenken en aan de kook brengen. Saus tot 1 1/2 dl laten inkoken.
Varkenshaas in 12 plakken van ca. 3 cm snijden en met platte kant van mes plat slaan. Plakken bestrooien met zout en peper. In pan 2 eetlepels boter verhitten. Vlees in ca. 4 minuten om en om licht bruinbakken. Vlees dun bestrijken met honing en nog 1/2 minuut om en om bakken. Intussen saus samen met salieblaadjes opnieuw verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Salie verwijderen. Van vuur af rest van boter in gedeelten erdoor kloppen. Varkensplakken over vier borden verdelen. Saus erover en ernaast scheppen. Serveren met spruitjes en aardappelkroketjes.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gelakte varkensmedaillons met port-saliesaus
hoofdgerecht
null personen
340 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnipperen. In kommetje honing met 1 eetlepel fond door elkaar roeren. In pan 1/2 eetlepel boter verhitten en sjalotje en knoflook ca. 1 minuut fruiten. Port, azijn en rest van fond erbij schenken en aan de kook brengen. Saus tot 1 1/2 dl laten inkoken.
Varkenshaas in 12 plakken van ca. 3 cm snijden en met platte kant van mes plat slaan. Plakken bestrooien met zout en peper. In pan 2 eetlepels boter verhitten. Vlees in ca. 4 minuten om en om licht bruinbakken. Vlees dun bestrijken met honing en nog 1/2 minuut om en om bakken. Intussen saus samen met salieblaadjes opnieuw verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Salie verwijderen. Van vuur af rest van boter in gedeelten erdoor kloppen. Varkensplakken over vier borden verdelen. Saus erover en ernaast scheppen. Serveren met spruitjes en aardappelkroketjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sjalotje
½ teentje knoflook
1 eetlepel honing
1 pot vleesfond
5 eetlepels boter of margarine
100 ml rode port
2 eetlepels rode wijnazijn
2 varkenshaasjes
0 zout
0 peper
4 salieblaadjes