Rijsttaart
bewaar
bewaar

Rijsttaart

40 min. bereiden / 45 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Breng de melk aan de kook in een pan met dikke bodem. Voeg de rijst en 75 g suiker toe, laat 25 min. op laag vuur koken tot de melk grotendeels is opgenomen. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en laat de rijstebrij iets afkoelen.

Rooster ondertussen 45 g amandelschaafsel met de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter lichtbruin. Rasp de gele schil van de citroen.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en bestrooi de springvorm met de rest van het amandelschaafsel. Klop de eidooiers met de rest van de suiker en vanillesuiker luchtig. Meng het eimengsel, de geroosterde noten, sukade en het rasp door de rijstebrij en roer door. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig door de rijstebrij. Giet het mengsel in de springvorm en strijk glad.

Bak de rijsttaart in ca. 45 min. in de oven gaar en lichtbruin. Laat de taart in de springvorm afkoelen en bestuif met poedersuiker.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijsttaart

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig