Hartige poffertjes met kaas
Aan de slag
Korstjes van kaas snijden en kaas raspen. In kom bakmeel met zout door elkaar mengen. Scheutje voor scheutje al roerend melk toevoegen. Eieren één voor één al roerend toevoegen. Brandewijn en 150 g kaas door beslag roeren. Poffertjespan verhitten en met kwastje met boter invetten. Beetje beslag in holletjes van pan schenken en poffertjes in 5 à 8 minuten gaar en goudbruin bakken, tussentijds als bovenkant bijna droog is keren. Zo doorgaan tot alle beslag op is. Poffertjes serveren met klontje boter en bestrooien met rest van kaas.
Hartige poffertjes met kaas
null personen
430 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Korstjes van kaas snijden en kaas raspen. In kom bakmeel met zout door elkaar mengen. Scheutje voor scheutje al roerend melk toevoegen. Eieren één voor één al roerend toevoegen. Brandewijn en 150 g kaas door beslag roeren. Poffertjespan verhitten en met kwastje met boter invetten. Beetje beslag in holletjes van pan schenken en poffertjes in 5 à 8 minuten gaar en goudbruin bakken, tussentijds als bovenkant bijna droog is keren. Zo doorgaan tot alle beslag op is. Poffertjes serveren met klontje boter en bestrooien met rest van kaas.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g Friese nagelkaas
300 g zelfrijzend bakmeel
1 theelepel zout
400 ml melk
3 eieren
2 eetlepels brandewijn
50 g roomboter
0 boter om in te vetten
Dit heb je nodig
rasp
poffertjespan