Gehaktbrood
bewaar
bewaar

Gehaktbrood

35 min. bereiden / 50 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

In 8 minuten 4 eieren hard koken. Afspoelen met koud water. Brood ontkorsten, melk erover sprenkelen en laten weken. In keukenmachine brood, 2 rauwe eieren, paprika's en kipfilet tot egale massa pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Van paksoi 4 bladeren plukken, stelen afsnijden. Bladeren 30 seconde in kokend water dompelen en in vergiet laten uitlekken. Gekookte eieren pellen en elk ei in paksoiblad wikkelen. Oven voorverwarmen op 175 °C. Cakevorm bekleden met stuk bakpapier van ca. 40 x 40 cm. Helft van gehaktmassa in vorm scheppen. Eieren erin leggen. Rest van paprika-kipgehakt erover scheppen. Bakpapier over vulling vouwen. Braadslede of grote ovenschaal tot helft vullen met heet water. Cakevorm erin zetten en gehakt in midden van oven in ca. 50 minuten gaar laten worden. Laten afkoelen.

Peterselie met zure room, zout en peper tot gladde saus pureren. Van gehaktbrood 8 mooie plakken snijden en op langwerpige schaal leggen. Saus in kom op buffet zetten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gehaktbrood

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig