Griesmeel-amandeldessert
Aan de slag
12 amandelen achterhouden en rest fijn hakken (of in keukenmachine grof malen). In pan boter verhitten (niet bruin laten kleuren), griesmeel en amandelen toevoegen en al roerend ca. 15 minuten zachtjes lichtbruin roosteren. In pan melk met suiker al roerend aan de kook brengen. Melk met 1 theelepel kaneelpoeder door griesmeelmengsel roeren en 1 à 2 minuten zachtjes laten koken tot mengsel dikker is geworden. Schaal omspoelen met koud water en mengsel erin scheppen, met lepel bovenkant gladstrijken. Laten afkoelen en ca. 2 uur in koelkast zetten.
Helva op snijplank storten. Met mes ruit- of vierkant patroon maken. In elk ruitje 1 amandel steken. Bestrooien met rest van kaneelpoeder. Serveren met geklopte slagroom.
Griesmeel-amandeldessert
nagerecht
null personen
325 kcal
35 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
12 amandelen achterhouden en rest fijn hakken (of in keukenmachine grof malen). In pan boter verhitten (niet bruin laten kleuren), griesmeel en amandelen toevoegen en al roerend ca. 15 minuten zachtjes lichtbruin roosteren. In pan melk met suiker al roerend aan de kook brengen. Melk met 1 theelepel kaneelpoeder door griesmeelmengsel roeren en 1 à 2 minuten zachtjes laten koken tot mengsel dikker is geworden. Schaal omspoelen met koud water en mengsel erin scheppen, met lepel bovenkant gladstrijken. Laten afkoelen en ca. 2 uur in koelkast zetten.
Helva op snijplank storten. Met mes ruit- of vierkant patroon maken. In elk ruitje 1 amandel steken. Bestrooien met rest van kaneelpoeder. Serveren met geklopte slagroom.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 zakjes garneeramandelen
100 g boter
200 g tarwegriesmeel
500 ml halfvolle melk
200 g suiker
2 theelepels kaneelpoeder
Dit heb je nodig
keukenmachine
vierkante/rechthoekige schaal inh. ca. 1 1/4 l