Turkse witte-bonensalade
Aan de slag
Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Intussen uien pellen en in ringen snijden, bestrooien met zout en ca. 15 minuten laten staan. Intussen bonen laten uitlekken en afspoelen met koud water. Tomaten wassen en in partjes snijden. Peterselie, dille en munt fijn hakken. Citroen uitpersen. In kommetje citroensap, olie en azijn tot dressing roeren. Uien afspoelen met koud water en droogdeppen met keukenpapier. Eieren pellen en overlangs in vieren snijden. Bonen, uien, tomaten, kruiden en dressing door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. In schaal scheppen en garneren met ei en olijven. Serveren met Turks brood.
Turkse witte-bonensalade
null personen
325 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Intussen uien pellen en in ringen snijden, bestrooien met zout en ca. 15 minuten laten staan. Intussen bonen laten uitlekken en afspoelen met koud water. Tomaten wassen en in partjes snijden. Peterselie, dille en munt fijn hakken. Citroen uitpersen. In kommetje citroensap, olie en azijn tot dressing roeren. Uien afspoelen met koud water en droogdeppen met keukenpapier. Eieren pellen en overlangs in vieren snijden. Bonen, uien, tomaten, kruiden en dressing door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. In schaal scheppen en garneren met ei en olijven. Serveren met Turks brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 eieren (M)
2 uien
0 zout
1 pot witte bonen
3 tomaten
6 takjes peterselie
4 takjes dille
3 takjes munt
½ citroen
3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
½ eetlepel witte-wijnazijn
0 (versgemalen) peper
16 zwarte olijven
Dit heb je nodig
keukenpapier