Romige tomatengratin
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de plakjes tomaat dakpansgewijs over de vormpjes. Sprenkel over elk schaaltje 1 el sherry. Verdeel het basilicum over de tomaten. Bestrooi het geheel met (versgemalen) peper en zout naar smaak. Zet de schaaltjes in het midden van de oven en bak de tomaten ca. 15 min. Neem de schaaltjes uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200 °C. Schep in elk schaaltje 1 el crème fraîche. Strooi de geraspte kaas erover. Bak de tomaten in ca. 10 min. gaar. Bestrooi de tomatengratin voor serveren met de peterselie. Lekker met (geroosterd) brood.
Romige tomatengratin
bijgerecht
null personen
180 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de plakjes tomaat dakpansgewijs over de vormpjes. Sprenkel over elk schaaltje 1 el sherry. Verdeel het basilicum over de tomaten. Bestrooi het geheel met (versgemalen) peper en zout naar smaak. Zet de schaaltjes in het midden van de oven en bak de tomaten ca. 15 min. Neem de schaaltjes uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200 °C. Schep in elk schaaltje 1 el crème fraîche. Strooi de geraspte kaas erover. Bak de tomaten in ca. 10 min. gaar. Bestrooi de tomatengratin voor serveren met de peterselie. Lekker met (geroosterd) brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 rijpe (tros)tomaten
4 el droge sherry
12 blaadjes basilicum
4 el crème fraîche
100 g Grana Padano
2 takjes peterselie
Dit heb je nodig
? 4 eenpersoons quichevormpjes, ingevet