Spaanse tomaatjessalade
Rooster er wat met knoflook ingewreven stokbrood bij en je hebt een prachtig tapasgerecht.
Aan de slag
Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui. Knip de peterselie fijn. Was de cherrytomaatjes, dep ze droog en halveer ze. Snijd de ham in dunne reepjes en de olijven in plakjes.
Was de tomaat, halveer en rasp boven een schaal tot moes (gooi de velletjes weg). Druk de moes door een zeef (om zaadjes te verwijderen). Pers de knoflook erboven uit. Roer de azijn en olie erdoor. Breng op maak met peper en eventueel zout.
Schep de paprika, ui, peterselie, tomaatjes, ham en olijven erdoor. Laat de smaken ca. 15 min. intrekken. Lekker met gegrilde sneetjes brood (bedruppeld met olijfolie).
Spaanse tomaatjessalade
Rooster er wat met knoflook ingewreven stokbrood bij en je hebt een prachtig tapasgerecht.
null personen
110 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui. Knip de peterselie fijn. Was de cherrytomaatjes, dep ze droog en halveer ze. Snijd de ham in dunne reepjes en de olijven in plakjes.
Was de tomaat, halveer en rasp boven een schaal tot moes (gooi de velletjes weg). Druk de moes door een zeef (om zaadjes te verwijderen). Pers de knoflook erboven uit. Roer de azijn en olie erdoor. Breng op maak met peper en eventueel zout.
Schep de paprika, ui, peterselie, tomaatjes, ham en olijven erdoor. Laat de smaken ca. 15 min. intrekken. Lekker met gegrilde sneetjes brood (bedruppeld met olijfolie).
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 groene paprika
1 kleine rode ui
4 takjes peterselie
250 g cherrytomaten
75 g serranoham
8 groene olijven gevuld met citroen in blik
1 trostomaat
½ teen knoflook
1 el witte wijnazijn
2 el traditionele olijfolie