Rijsttaart
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 180°C. Deeg uitrollen volgens gebruiksaanwijzing, aan elkaar plakken tot grote vierkante lap en vervolgens iets dunner uitrollen tot ca. 2 cm groter dan vorm. Vorm invetten en met deeg bekleden. Deeg met vork inprikken en beleggen met bakpapier. Laag peulvruchten op papier verdelen en deeg ca. 10 minuten bakken. Steunvulsel en bakpapier verwijderen. Intussen rijst met 1/2 liter melk volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Vanillestokje in lengte halveren en met suiker aan rijst toevoegen. Intussen in kom eierdooiers tot licht en dik mengsel kloppen. Custard en 1/2 dl melk erdoor roeren en mengsel al roerend laatste 2 minuten van rijstkooktijd aan rijst toevoegen. Vanillestokje uit pan halen, met mesje merg eruit schrapen en merg door rijst roeren. Pan van vuur nemen en mengsel tot lauwwarm laten afkoelen. Eiwitten in vetvrije kom tot stijve pieken kloppen. Eiwit door rijstmengsel scheppen en over deeg verdelen.
Taart in midden van oven in ca. 40 minuten gaar en bruinbakken. Taart laten afkoelen en in punten verdelen. Lekker met slagroom.
Rijsttaart
nagerecht
null personen
500 kcal
90 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 180°C. Deeg uitrollen volgens gebruiksaanwijzing, aan elkaar plakken tot grote vierkante lap en vervolgens iets dunner uitrollen tot ca. 2 cm groter dan vorm. Vorm invetten en met deeg bekleden. Deeg met vork inprikken en beleggen met bakpapier. Laag peulvruchten op papier verdelen en deeg ca. 10 minuten bakken. Steunvulsel en bakpapier verwijderen. Intussen rijst met 1/2 liter melk volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Vanillestokje in lengte halveren en met suiker aan rijst toevoegen. Intussen in kom eierdooiers tot licht en dik mengsel kloppen. Custard en 1/2 dl melk erdoor roeren en mengsel al roerend laatste 2 minuten van rijstkooktijd aan rijst toevoegen. Vanillestokje uit pan halen, met mesje merg eruit schrapen en merg door rijst roeren. Pan van vuur nemen en mengsel tot lauwwarm laten afkoelen. Eiwitten in vetvrije kom tot stijve pieken kloppen. Eiwit door rijstmengsel scheppen en over deeg verdelen.
Taart in midden van oven in ca. 40 minuten gaar en bruinbakken. Taart laten afkoelen en in punten verdelen. Lekker met slagroom.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 blikje croissantdeeg
100 g dessertrijst
500 ml melk
1 vanillestokje
75 g suiker
2 eierdooiers
1 eetlepel custard
50 ml koude melk
2 eiwitten
0 boter om in te vetten
1 pak gedroogde peulvruchten
Dit heb je nodig
deegroller
vlaaivorm of taartvorm (doorsnede ca. 20 cm)
bakpapier