Asperges met foelie
bewaar
bewaar

Asperges met foelie

40 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Van onderste deel van asperges ca. 2 cm afsnijden. Asperges van af kop met dunschiller rondom schillen. Intussen eieren in ca. 8 minuten hardkoken. Peterselie fijnhakken.

Asperges in ruim water met zout, suiker en foelie aan de kook brengen en in 12 à 15 minuten (beet)gaar koken. Intussen eieren pellen en eierdooier en eiwit apart fijnprakken. Boter op zeer laag vuur laten smelten, zodat bovenste deel helder wordt (=klaren). Heldere deel overdoen in vier schaaltjes en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat (bezinksel wordt niet gebruikt). Asperges over borden of schaal verdelen en geprakte dooier, eiwit en peterselie in banen erover verdelen. Serveren met boter, peper en nootmuskaat. Lekker met gekookte krielaardappeltjes.

Boter klaren

Instructievideo - 00:28 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Asperges met foelie

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig