Kinderkaasfondue met ananas
Aan de slag
Bouillonpoeder in 1 1/2 dl kokend water oplossen. In fonduepan bouillon, ananassap en limoensap op laag vuur tegen de kook aan verwarmen. Geraspte kaas in gedeelten met houten lepel door warme vloeistof roeren, tot alle kaas gesmolten is. Ananas laten uitlekken en in kleine stukjes snijden. Ananas en hamreepjes door kaasfondue roeren. In kopje maizena met slagroom tot glad papje roeren. Kaasfondue al roerend met maizenapapje binden. Op smaak brengen met nootmuskaat en peper. Lekker met in blokjes gesneden ciabatta of gekookte ravioli.
Kinderkaasfondue met ananas
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bouillonpoeder in 1 1/2 dl kokend water oplossen. In fonduepan bouillon, ananassap en limoensap op laag vuur tegen de kook aan verwarmen. Geraspte kaas in gedeelten met houten lepel door warme vloeistof roeren, tot alle kaas gesmolten is. Ananas laten uitlekken en in kleine stukjes snijden. Ananas en hamreepjes door kaasfondue roeren. In kopje maizena met slagroom tot glad papje roeren. Kaasfondue al roerend met maizenapapje binden. Op smaak brengen met nootmuskaat en peper. Lekker met in blokjes gesneden ciabatta of gekookte ravioli.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ el kruidenbouillonpoeder
150 ml ananassap
1 el limoensap
3 zakjes geraspte jong belegen kaas
1 klein blikje ananasschijven op sap
½ duopakje hamreepjes
2 el maizena
3 el slagroom
0 nootmuskaat
0 (versgemalen) witte peper
Dit heb je nodig
caquelon