Engelse kaasfondue
Geen wijn en gruyère, maar bier, bacon en cheddar in deze Engelse kaasfondue.
Aan de slag
Snijd de bacon in piepkleine blokjes. Bak de bacon vervolgens in een droge koekenpan uit en laat op keukenpapier uitlekken. Halveer de knoflook en wrijf de fonduepan aan de binnenzijde in. Verwarm in de fonduepan het bier, citroensap en de mosterd op laag vuur tegen de kook aan. Roer de geraspte kaas beetje bij beetje met een houten lepel door het warme bier tot alle kaas gesmolten is. Roer in een kopje de maïzena met de slagroom tot een glad papje. Bind de kaasfondue al roerend met het maïzenapapje. Roer de bacon door de kaasfondue.
Engelse kaasfondue
Geen wijn en gruyère, maar bier, bacon en cheddar in deze Engelse kaasfondue.
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bacon in piepkleine blokjes. Bak de bacon vervolgens in een droge koekenpan uit en laat op keukenpapier uitlekken. Halveer de knoflook en wrijf de fonduepan aan de binnenzijde in. Verwarm in de fonduepan het bier, citroensap en de mosterd op laag vuur tegen de kook aan. Roer de geraspte kaas beetje bij beetje met een houten lepel door het warme bier tot alle kaas gesmolten is. Roer in een kopje de maïzena met de slagroom tot een glad papje. Bind de kaasfondue al roerend met het maïzenapapje. Roer de bacon door de kaasfondue.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 dikke plak bakbacon
1 teen knoflook
400 ml Murphys Irish Red bier
½ el citroensap
1 el grove mosterd
600 g geraspte chedderkaas
2 el maizena
3 el verse slagroom
Dit heb je nodig
caquelon