Siciliaanse visrolletjes
Aan de slag
Visfilets met scherp mes halveren tot smalle filets. Afgedekt in koelkast bewaren. Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine tot fijn kruim malen. Ui pellen en fijnsnipperen.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ovenschaal licht invetten. In koekenpan 1 el olie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Pijnboompitten en rozijnen ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Marsala toevoegen en op 1 el na laten verdampen. Van vuur af sinaasappelsap, kaas en 1/3 deel van broodkruim erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Pijnboompittenvulling aan één kant over visfilets verdelen. Filets voorzichtig oprollen en vaststeken met cocktailprikkers. In diep bord rest van olie, zout en peper door elkaar roeren. Rest van broodkruim op ander bord strooien. Visrolletjes eerst door olie, dan door broodkruim wentelen. Rolletjes tegen elkaar aan in ovenschaal leggen. In midden van oven in 12 à 15 minuten gaar en licht goudbruin bakken. Lekker met rocketsla en pasta.
Siciliaanse visrolletjes
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Visfilets met scherp mes halveren tot smalle filets. Afgedekt in koelkast bewaren. Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine tot fijn kruim malen. Ui pellen en fijnsnipperen.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ovenschaal licht invetten. In koekenpan 1 el olie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Pijnboompitten en rozijnen ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Marsala toevoegen en op 1 el na laten verdampen. Van vuur af sinaasappelsap, kaas en 1/3 deel van broodkruim erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Pijnboompittenvulling aan één kant over visfilets verdelen. Filets voorzichtig oprollen en vaststeken met cocktailprikkers. In diep bord rest van olie, zout en peper door elkaar roeren. Rest van broodkruim op ander bord strooien. Visrolletjes eerst door olie, dan door broodkruim wentelen. Rolletjes tegen elkaar aan in ovenschaal leggen. In midden van oven in 12 à 15 minuten gaar en licht goudbruin bakken. Lekker met rocketsla en pasta.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g scholfilet
4 sneetjes oud witbrood
1 ui
6 el olijfolie
3 el pijnboompitten
3 el blanke rozijnen
4 el Marsala
4 el verse sinaasappelsap
25 g geraspte Parmezaanse kaas
0 zout
0 (versgemalen) peper
Dit heb je nodig
cocktailprikkers
ovenschaal ca. 20 x 30 cm