Gevulde artisjokharten uit de oven
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Artisjokharten afspoelen en goed laten uitlekken. Ovenschaal invetten met 1 el olie. Kaas grof raspen. In kom gehakt, pijnboompitten, rozijnen, citroenrasp en -sap, keukenkruiden, ei en helft van kaas goed door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Artisjokken openbuigen en licht bestrooien met zout en peper. Artisjokharten hoog opvullen met gehaktmengsel. Artisjokken bestrijken met ca. 2 el olie en tegen elkaar aan in ovenschaal zetten. Laagje water in ovenschaal schenken en artisjokken ca. 15 minuten bakken. Rest van kaas erover strooien en artisjokken in ca. 10 minuten gaar bakken.
Gevulde artisjokharten uit de oven
voorgerecht
null personen
385 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Artisjokharten afspoelen en goed laten uitlekken. Ovenschaal invetten met 1 el olie. Kaas grof raspen. In kom gehakt, pijnboompitten, rozijnen, citroenrasp en -sap, keukenkruiden, ei en helft van kaas goed door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Artisjokken openbuigen en licht bestrooien met zout en peper. Artisjokharten hoog opvullen met gehaktmengsel. Artisjokken bestrijken met ca. 2 el olie en tegen elkaar aan in ovenschaal zetten. Laagje water in ovenschaal schenken en artisjokken ca. 15 minuten bakken. Rest van kaas erover strooien en artisjokken in ca. 10 minuten gaar bakken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el pijnboompitten
12 artisjokharten
3 el olijfolie
75 g Parmezaanse kaas
200 g kalfsgehakt
3 el blanke rozijnen
1 tl citroenrasp
2 tl citroensap
2 tl Italiaanse keukenkruiden op olie
1 ei
0 zout
0 (versgemalen) peper
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter