Winters stoofpotje met rijst
Koud weer? Dit kruidige stoofpotje (met sherry!) is hartverwarmend.
Aan de slag
Verhit de olie in de wok en bak de kip in 2-3 min. rondom bruin. Snipper de ui. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmelange en snijd fijn. Schep de ui, knolselderij en fijngehakte kruiden door de kip en bak ca. 3 min. mee.
Roer de sherry en de paddenstoelen erdoor en laat nog ca. 5 min. zachtjes stoven. Voeg daarna de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst op de borden en schep de gestoofde kip ernaast.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Winters stoofpotje met rijst
Koud weer? Dit kruidige stoofpotje (met sherry!) is hartverwarmend.
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in de wok en bak de kip in 2-3 min. rondom bruin. Snipper de ui. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmelange en snijd fijn. Schep de ui, knolselderij en fijngehakte kruiden door de kip en bak ca. 3 min. mee.
Roer de sherry en de paddenstoelen erdoor en laat nog ca. 5 min. zachtjes stoven. Voeg daarna de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst op de borden en schep de gestoofde kip ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el traditionele olijfolie
175 g kipfilethaasjes
1 rode ui
200 g paddenstoelen voor risotto
300 g knolselderij
100 ml sherry medium dry
125 ml crème fraîche
250 g gekookte witte rijst
Dit heb je nodig
wok