Groentesoep met basilicumsaus
Aan de slag
Tomaten in kleine stukjes snijden en in zeef laten uitlekken. Haricots verts wassen en in kleine stukjes snijden. Prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Worteltjes en courgette schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Aardappel schillen, wassen en in kleine blokjes snijden. Knoflook pellen. 1 Teentje in plakjes snijden. In soeppan 1 1/2 liter water met haricots verts, prei, wortel, courgette, aardappel en plakjes knoflook aan de kook brengen. Zout en peper toevoegen. Groenten ca. 15 minuten zachtjes laten koken. Intussen rest van knoflook in stukjes snijden. Basilicum fijn knippen. In keukenmachine knoflook, basilicum, helft van tomaat en 3 el kaas pureren. Rest van tomaat en olie erdoor roeren. Op smaak brengen met peper (= pistou).
Witte bonen in zeef afgieten. Bonen en macaroni door soep roeren. Soep nog ca. 15 minuten zachtjes koken. Bouillontabletten erdoor roeren en laten oplossen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Van vuur af 1/3 deel van pistou door soep roeren. Soep met deksel op pan ca. 5 minuten laten staan. Serveren met rest van pistou en geraspte kaas. Lekker met gegrild brood, bedruppeld met olijfolie.
Groentesoep met basilicumsaus
hoofdgerecht
null personen
355 kcal
65 min. bereiden
Aan de slag
Tomaten in kleine stukjes snijden en in zeef laten uitlekken. Haricots verts wassen en in kleine stukjes snijden. Prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Worteltjes en courgette schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Aardappel schillen, wassen en in kleine blokjes snijden. Knoflook pellen. 1 Teentje in plakjes snijden. In soeppan 1 1/2 liter water met haricots verts, prei, wortel, courgette, aardappel en plakjes knoflook aan de kook brengen. Zout en peper toevoegen. Groenten ca. 15 minuten zachtjes laten koken. Intussen rest van knoflook in stukjes snijden. Basilicum fijn knippen. In keukenmachine knoflook, basilicum, helft van tomaat en 3 el kaas pureren. Rest van tomaat en olie erdoor roeren. Op smaak brengen met peper (= pistou).
Witte bonen in zeef afgieten. Bonen en macaroni door soep roeren. Soep nog ca. 15 minuten zachtjes koken. Bouillontabletten erdoor roeren en laten oplossen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Van vuur af 1/3 deel van pistou door soep roeren. Soep met deksel op pan ca. 5 minuten laten staan. Serveren met rest van pistou en geraspte kaas. Lekker met gegrild brood, bedruppeld met olijfolie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 gepelde tomaten
100 g haricots verts
1 prei
4 worteltjes
1 courgette
1 middelgrote aardappel
3 teentjes knoflook
0 zout en versgemalen peper
15 g verse basilicum
100 g versgeraspte Parmezaanse kaas
4 el olijfolie
1 potje witte bonen
50 g elleboogjesmacaroni
2 vleesbouillontabletten
Dit heb je nodig
keukenmachine