Bonensalade met tonijn
Aan de slag
Haricots verts schoonmaken en in ruim water met zout in ca. 3 minuten beetgaar koken. Overdoen in vergiet en afspoelen met koud water. Reuzenbonen afgieten. Ui pellen en in flinterdunne ringen snijden. Steeltjes van peterselie snijden, blad fijnhakken. In kom dressing kloppen van azijn, 3 eetlepels olie, zout en peper. Boontjes, ui en peterselie door dressing scheppen. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Tonijnsteaks halveren en bestrijken met resterende olie. Vis royaal bestrooien met peper en aan beide zijden ca. 1 minuut grillen (de kern moet rauw blijven). Bonensalade over vier borden verdelen, tonijn erop leggen.
Bonensalade met tonijn
voorgerecht
null personen
200 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Haricots verts schoonmaken en in ruim water met zout in ca. 3 minuten beetgaar koken. Overdoen in vergiet en afspoelen met koud water. Reuzenbonen afgieten. Ui pellen en in flinterdunne ringen snijden. Steeltjes van peterselie snijden, blad fijnhakken. In kom dressing kloppen van azijn, 3 eetlepels olie, zout en peper. Boontjes, ui en peterselie door dressing scheppen. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Tonijnsteaks halveren en bestrijken met resterende olie. Vis royaal bestrooien met peper en aan beide zijden ca. 1 minuut grillen (de kern moet rauw blijven). Bonensalade over vier borden verdelen, tonijn erop leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 schaaltje haricots verts
1 blik reuzenbonen
1 kleine rode ui
½ zakje verse peterselie
1 eetlepel rode wijnazijn
4 eetlepels olijfolie
0 zout en versgemalen peper
2 tonijnsteaks
Dit heb je nodig
grillpan