Kip met room, calvados en champignons
Aan de slag
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Drumsticks en kipfilets bestrooien met zout en peper. In grote braadpan boter verhitten. Drumsticks in ca. 7 minuten rondom bruin bakken. Kipfilets toevoegen en zachtjes aan beide kanten lichtbruin bakken. Champignons en appel ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Toevoegen: tijm, laurierblad, cider, calvados, bouillontablet en 1/2 dl water. Aanbaksels goed losroeren. Deksel schuin op pan leggen en kip in ca. 8 minuten zachtjes gaar stoven. Tijm en laurier verwijderen. Crème fraîche erdoor roeren en meewarmen. Op smaak brengen met peper. Direct serveren. Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts.
Kip met room, calvados en champignons
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Drumsticks en kipfilets bestrooien met zout en peper. In grote braadpan boter verhitten. Drumsticks in ca. 7 minuten rondom bruin bakken. Kipfilets toevoegen en zachtjes aan beide kanten lichtbruin bakken. Champignons en appel ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Toevoegen: tijm, laurierblad, cider, calvados, bouillontablet en 1/2 dl water. Aanbaksels goed losroeren. Deksel schuin op pan leggen en kip in ca. 8 minuten zachtjes gaar stoven. Tijm en laurier verwijderen. Crème fraîche erdoor roeren en meewarmen. Op smaak brengen met peper. Direct serveren. Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g kastanjechampignons
1 zachtzure appel
4 kipdrumsticks
4 stukjes (scharrel)kipfilet
0 zout en versgemalen peper
50 g boter
1 takje tijm
1 laurierblad
100 ml (droge) cider
2 eetlepels calvados
½ kippenbouillontablet
1 bekertje crème fraîche
Dit heb je nodig
keukenpapier