Aardappelsalade met ham en bleekselderij
Aan de slag
Bleekselderij wassen en in heel dunne boogjes snijden. Selderijblad bewaren. Boogjes in kom met ijskoud water en ijsblokjes leggen. Aardappels schoonboenen en in bodempje water met zout in 15 à 20 minuten gaar koken. Aardappels afgieten, iets laten afkoelen en pellen. Aardappels in dikke plakjes snijden en in kom doen. Azijn erover gieten en bestrooien met zout en peper. Ham in reepjes snijden.
Selderij laten uitlekken en goed drogen in theedoek. Met mixer slagroom half stijf kloppen. Al kloppend citroensap erbij druppelen. Crème fraîche en mosterd erdoor kloppen. Bleekselderij, ham en geklopte slagroom voorzichtig door aardappels scheppen. Salade op smaak brengen met zout en peper. Over vier borden verdelen. Garneren met selderijblad.
Aardappelsalade met ham en bleekselderij
null personen
325 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Bleekselderij wassen en in heel dunne boogjes snijden. Selderijblad bewaren. Boogjes in kom met ijskoud water en ijsblokjes leggen. Aardappels schoonboenen en in bodempje water met zout in 15 à 20 minuten gaar koken. Aardappels afgieten, iets laten afkoelen en pellen. Aardappels in dikke plakjes snijden en in kom doen. Azijn erover gieten en bestrooien met zout en peper. Ham in reepjes snijden.
Selderij laten uitlekken en goed drogen in theedoek. Met mixer slagroom half stijf kloppen. Al kloppend citroensap erbij druppelen. Crème fraîche en mosterd erdoor kloppen. Bleekselderij, ham en geklopte slagroom voorzichtig door aardappels scheppen. Salade op smaak brengen met zout en peper. Over vier borden verdelen. Garneren met selderijblad.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 stengels bleekselderij
750 g vastkokende aardappels
0 zout
2 eetlepels ciderazijn
0 versgemalen peper
1 dikke plak achterham
1 bekertje slagroom
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels crème fraîche
2 theelepels Franse mosterd
0 ijsblokjes
Dit heb je nodig
schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes