Pizzahapjes
Met deze verschillende toppings heb je voor iedereen wat wils.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Beleg A: Snijd de bol mozzarella in piepkleine blokjes. Meng met hamblokjes, doperwten, peper en mespunt nootmuskaat. Snijd de basilicum in reepjes en schep de helft door het mozzarellamengsel.
Beleg B: Snijd de uien in ringen. Maak de rode peper schoon en snijd in reepjes. Leg de geraspte kaas klaar. Halveer de sardines en verwijder de graten. Snijd de olijven in plakjes. Pluk de blaadjes van de takjes oregano.
Beleg C: Dep de paprika's droog met keukenpapier en snijd in repen. Snijd de andere bol mozzarella in dunne plakken. Leg de spinata romana klaar.
Rol het croissantdeeg op het aanrecht uit en snijd in 24 vierkantjes. Bestreek het deeg met tomatensaus. Elk beleg (zie ingrediëntenlijst) over 8 vierkantjes verdelen, maar houd basilicumreepjes (A), oregano (B) en pijnboompitten (C) voor garnering apart. Leg per keer 8-12 pizzaatjes op de bakplaat en bak in ca. 12 min. krokant. Beleg de pizzaatjes met achtergehouden garnering.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Pizzahapjes
Met deze verschillende toppings heb je voor iedereen wat wils.
null porties
230 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Beleg A: Snijd de bol mozzarella in piepkleine blokjes. Meng met hamblokjes, doperwten, peper en mespunt nootmuskaat. Snijd de basilicum in reepjes en schep de helft door het mozzarellamengsel.
Beleg B: Snijd de uien in ringen. Maak de rode peper schoon en snijd in reepjes. Leg de geraspte kaas klaar. Halveer de sardines en verwijder de graten. Snijd de olijven in plakjes. Pluk de blaadjes van de takjes oregano.
Beleg C: Dep de paprika's droog met keukenpapier en snijd in repen. Snijd de andere bol mozzarella in dunne plakken. Leg de spinata romana klaar.
Rol het croissantdeeg op het aanrecht uit en snijd in 24 vierkantjes. Bestreek het deeg met tomatensaus. Elk beleg (zie ingrediëntenlijst) over 8 vierkantjes verdelen, maar houd basilicumreepjes (A), oregano (B) en pijnboompitten (C) voor garnering apart. Leg per keer 8-12 pizzaatjes op de bakplaat en bak in ca. 12 min. krokant. Beleg de pizzaatjes met achtergehouden garnering.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g mozzarella
75 g hamblokjes
4 el diepvries tuinerwten
1 mespunt witte peper
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
15 g verse basilicum
2 uien
1 rode peper
75 g geraspte jonge kaas
2 blikken sardines in olijfolie
12 zwarte olijven zonder pit
2 takjes verse oregano
8 geroosterde rode paprika's in pot
16 plakjes Spianata Romana (salami)
680 g super croissantdeeg
690 ml gekruide tomatensaus
50 g pijnboompitten
Dit heb je nodig
bakpapier