Knolselderijpuree
Op en top smeuïg! De aardse smaak van de knol combineert prima met het friszoet van de zachte appels.
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Kook de knolselderij in weinig water met zout ca. 15 min. en giet af.
Schil ondertussen de appel en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in blokjes. Breng in een pan de slagroom aan de kook, voeg de appelblokjes toe en laat zacht worden.
Meng de appelroom en de boter door de knolselderij en klop het geheel met een staafmixer tot een romige puree. Breng op smaak met kaneel, peper en zout.
Knolselderij snijden
Instructievideo - 00:44 min.
Knolselderijpuree
Op en top smeuïg! De aardse smaak van de knol combineert prima met het friszoet van de zachte appels.
bijgerecht
null personen
260 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Kook de knolselderij in weinig water met zout ca. 15 min. en giet af.
Schil ondertussen de appel en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in blokjes. Breng in een pan de slagroom aan de kook, voeg de appelblokjes toe en laat zacht worden.
Meng de appelroom en de boter door de knolselderij en klop het geheel met een staafmixer tot een romige puree. Breng op smaak met kaneel, peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 knolselderij
1 Elstar appel
125 ml verse slagroom
2 el ongezouten roomboter
1 mespunt kaneel
Dit heb je nodig
staafmixer