Gekarameliseerde witlof
Karameliseer witlof with love en je tovert de groente eenvoudig om tot bijzonder bijgerecht.
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de witlof in smalle parten. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de witlof ca. 3 min. Voeg de suiker, peper en zout en eventueel wat water toe. Roerbak de witlof op hoog vuur nog ca. 3 min. tot de groente beetgaar en lichtbruin is.
Gekarameliseerde witlof
Karameliseer witlof with love en je tovert de groente eenvoudig om tot bijzonder bijgerecht.
bijgerecht
null personen
90 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de witlof in smalle parten. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de witlof ca. 3 min. Voeg de suiker, peper en zout en eventueel wat water toe. Roerbak de witlof op hoog vuur nog ca. 3 min. tot de groente beetgaar en lichtbruin is.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 struiken witlof
2 el ongezouten roomboter
2 el fijne kristalsuiker