Roergebakken spruitjes met verse gember en appel
Aan de slag
Spruitjes schoonmaken en halveren. Ui en knoflook pellen en snipperen. Gember schillen en fijn hakken. Appel schillen en in 16 partjes snijden. Partjes halveren. In wok olie verhitten. Ui, knoflook en gember even fruiten tot het mengsel gaat geuren. Spruitjes toevoegen en ca. 4 minuten roerbakken. Laatste 2 minuten appel meebakken. Chilisaus en 1 dl water toevoegen en spruitjes nog ca. 5 minuten laten sudderen tot ze beetgaar zijn. Serveren bij varkensvlees.
Roergebakken spruitjes met verse gember en appel
bijgerecht
null personen
95 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Spruitjes schoonmaken en halveren. Ui en knoflook pellen en snipperen. Gember schillen en fijn hakken. Appel schillen en in 16 partjes snijden. Partjes halveren. In wok olie verhitten. Ui, knoflook en gember even fruiten tot het mengsel gaat geuren. Spruitjes toevoegen en ca. 4 minuten roerbakken. Laatste 2 minuten appel meebakken. Chilisaus en 1 dl water toevoegen en spruitjes nog ca. 5 minuten laten sudderen tot ze beetgaar zijn. Serveren bij varkensvlees.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g spruitjes
1 ui
1 teentje knoflook
2 cm gemberwortel
1 grote appel
2 eetlepels olie
2 eetlepels zoete chilisaus
Dit heb je nodig
wok