Tzatziki met crème fraîche
De Griekse keuken heeft zó veel lekkere gerechten, zoals deze knoflook-komkommersaus.
Aan de slag
Snipper de knoflook fijn.
Schil de komkommer. Verwijder de zaadjes en rasp fijn. Wikkel de komkommer in een theedoek en druk zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.
Roer de yoghurt en crème fraîche door elkaar. Roer de knoflook, komkommer, olie en azijn erdoor. Breng op smaak met peper, zout en de suiker.
Knip de dille boven de tzatziki fijn. Serveer koud.
Barbecuesauzen maken
Instructievideo - 01:52 min.
Tzatziki met crème fraîche
De Griekse keuken heeft zó veel lekkere gerechten, zoals deze knoflook-komkommersaus.
bijgerecht
null personen
210 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de knoflook fijn.
Schil de komkommer. Verwijder de zaadjes en rasp fijn. Wikkel de komkommer in een theedoek en druk zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.
Roer de yoghurt en crème fraîche door elkaar. Roer de knoflook, komkommer, olie en azijn erdoor. Breng op smaak met peper, zout en de suiker.
Knip de dille boven de tzatziki fijn. Serveer koud.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 tenen knoflook
1 komkommer
200 ml Griekse yoghurt
125 ml crème fraîche
1 el traditionele olijfolie
3 tl wittewijnazijn
½ tl kristalsuiker
3 takjes verse dille
Dit heb je nodig
theedoek