Herfst stoofpotje
Boerenkool alleen door de stamppot? Nee hoor! Maak in 25 minuten een stoof van boerenkool, speklapjes en winterpeen.
Aan de slag
Boerenkool bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Verhit de olie in een braadpan. Snijd de speklapjes in grove stukken en bak in ca. 5 min. krokant. Voeg runderreepjes toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de aardappelschijfjes, wijn, het water en de bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook.
Maak de winterwortels schoon en snijd in blokjes. Voeg de peen aan het vlees toe en laat ca. 5 min. zachtjes sudderen. Voeg de boerenkool toe en breng op smaak zout en peper.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Herfst stoofpotje
Boerenkool alleen door de stamppot? Nee hoor! Maak in 25 minuten een stoof van boerenkool, speklapjes en winterpeen.
hoofdgerecht
null personen
624 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Boerenkool bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Verhit de olie in een braadpan. Snijd de speklapjes in grove stukken en bak in ca. 5 min. krokant. Voeg runderreepjes toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de aardappelschijfjes, wijn, het water en de bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook.
Maak de winterwortels schoon en snijd in blokjes. Voeg de peen aan het vlees toe en laat ca. 5 min. zachtjes sudderen. Voeg de boerenkool toe en breng op smaak zout en peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries boerenkool
300 g Provençaals gekruide runderreepjes
250 g speklapjes à la minute
2 el zonnebloemolie
700 g koelverse aardappelschijfjes
100 ml rode wijn
400 ml kraanwater
1 vleesbouillontablet
500 g winterpeen