Provençaalse roerbaksoep
Aan de slag
In wok of braadpan helft van olie verhitten en runderreepjes hierin op hoog vuur 1 min. aanbraden. Vlees uit pan scheppen. Groentemix en krieltjes in rest van olie 1 min. roerbakken. Inhoud van blik tomatenblokjes, wijn en bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Soep 8 min. zachtjes laten koken, halverwege vleesreepjes toevoegen. Soep in vier diepe borden scheppen en olijven erover verdelen.
Provençaalse roerbaksoep
hoofdgerecht
null personen
395 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In wok of braadpan helft van olie verhitten en runderreepjes hierin op hoog vuur 1 min. aanbraden. Vlees uit pan scheppen. Groentemix en krieltjes in rest van olie 1 min. roerbakken. Inhoud van blik tomatenblokjes, wijn en bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Soep 8 min. zachtjes laten koken, halverwege vleesreepjes toevoegen. Soep in vier diepe borden scheppen en olijven erover verdelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
1 schaaltje Provençaals gekruide runderreepjes
1 zak Provençaalse roerbakmix
1 zak voorgekookte minikrieltjes
1 blik tomatenblokjes
150 ml rode wijn
750 ml vleesbouillon
100 g groene olijven zonder pit