Soezenboom met carpaccio en truffel
bewaar
bewaar

Soezenboom met carpaccio en truffel

Klassieke smaken, nieuwe look: carpaccio in een boom! Op z'n lekkerst met olie met truffelsmaak, kaas en pijnboompitten.

45 min. bereiden / 30 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de bieslook fijn en meng met ⅗ van de Grana Padano, ¾ van de zuivelspread en de olie met truffelsmaak. Breng royaal op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Schep in de spuitzak en vul de soezen ermee. Zet de soezen tot gebruik (maximaal 30 min.) in de vriezer. Dit zorgt ervoor dat de vulling stevig blijft.

Rooster ondertussen de pijnboompitten (ook die uit de carpaccioverpakking) 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Laat de pijnboompitten vervolgens afkoelen op een bord. Roer de rest van de zuivelspread los. Doe de rest van de kaas ook op een bord. Pluk de takjes peterselie los.

Besmeer de buitenkanten van ⅔ van de soezen met de zuivelspread. Dip daarvan de helft in de kaas en de andere helft in de pijnboompitten. Laat de rest van de soezen naturel.

Steek de soezen op de cocktailprikkers en verdeel ze per variant in strakke lijnen over de serveertoren. Maak roosjes van de carpaccio en verdeel deze gelijkmatig in de ruimten tussen de soezen. Versier de toren met gouden parels en peterselie.

bereidingstipJe kunt de vulling voor de soezen 2 dagen van tevoren maken. Bewaar goed afgesloten in de koelkast. De lege soezen kun je niet invriezen.
resttipDe kaas en dressing uit de verpakking van de carpaccio kun je bewaren voor een salade.
algemeenLaat je gasten weten dat er prikkers in de soezen zitten.
wijntipServeer met een glas Chiarli Lambrusco Rosso. Smaak: fruitig. Herkomst: Italië, Emilia Romagna. Halfzoet met een mild bruisend bubbeltje.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Soezenboom met carpaccio en truffel

Klassieke smaken, nieuwe look: carpaccio in een boom! Op z'n lekkerst met olie met truffelsmaak, kaas en pijnboompitten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig