Soezenboom met carpaccio en truffel
Klassieke smaken, nieuwe look: carpaccio in een boom! Op z'n lekkerst met olie met truffelsmaak, kaas en pijnboompitten.
Aan de slag
Snijd de bieslook fijn en meng met ⅗ van de Grana Padano, ¾ van de zuivelspread en de olie met truffelsmaak. Breng royaal op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Schep in de spuitzak en vul de soezen ermee. Zet de soezen tot gebruik (maximaal 30 min.) in de vriezer. Dit zorgt ervoor dat de vulling stevig blijft.
Rooster ondertussen de pijnboompitten (ook die uit de carpaccioverpakking) 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Laat de pijnboompitten vervolgens afkoelen op een bord. Roer de rest van de zuivelspread los. Doe de rest van de kaas ook op een bord. Pluk de takjes peterselie los.
Besmeer de buitenkanten van ⅔ van de soezen met de zuivelspread. Dip daarvan de helft in de kaas en de andere helft in de pijnboompitten. Laat de rest van de soezen naturel.
Steek de soezen op de cocktailprikkers en verdeel ze per variant in strakke lijnen over de serveertoren. Maak roosjes van de carpaccio en verdeel deze gelijkmatig in de ruimten tussen de soezen. Versier de toren met gouden parels en peterselie.
Soezenboom met carpaccio en truffel
Klassieke smaken, nieuwe look: carpaccio in een boom! Op z'n lekkerst met olie met truffelsmaak, kaas en pijnboompitten.
voorgerecht
null personen
270 kcal
45 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de bieslook fijn en meng met ⅗ van de Grana Padano, ¾ van de zuivelspread en de olie met truffelsmaak. Breng royaal op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Schep in de spuitzak en vul de soezen ermee. Zet de soezen tot gebruik (maximaal 30 min.) in de vriezer. Dit zorgt ervoor dat de vulling stevig blijft.
Rooster ondertussen de pijnboompitten (ook die uit de carpaccioverpakking) 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Laat de pijnboompitten vervolgens afkoelen op een bord. Roer de rest van de zuivelspread los. Doe de rest van de kaas ook op een bord. Pluk de takjes peterselie los.
Besmeer de buitenkanten van ⅔ van de soezen met de zuivelspread. Dip daarvan de helft in de kaas en de andere helft in de pijnboompitten. Laat de rest van de soezen naturel.
Steek de soezen op de cocktailprikkers en verdeel ze per variant in strakke lijnen over de serveertoren. Maak roosjes van de carpaccio en verdeel deze gelijkmatig in de ruimten tussen de soezen. Versier de toren met gouden parels en peterselie.
bereidingstip:
resttip:
algemeen:
wijntip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 g verse bieslook
250 g Grana Padano poeder
800 g zuivelspread naturel
2 el olijfolie truffelaroma
66 AH Excellent lege soezen
50 g pijnboompitten
360 g carpaccio
10 g verse platte peterselie
1 AH Excellent tweedelige serveertoren
50 g AH Excellent crunchparels goud
Dit heb je nodig
spuitzak
cocktailprikkers