Kerstboom van roomkaas en zalm
De beproefde combi zalm met roomkaas doet het goed op een broodje, maar nog beter in een sandwich-boom!
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de winterpeen grof. Haal de blaadjes peterselie met een stukje steel van de lange stelen en leg ze in de koelkast tot gebruik. Snijd de stelen heel fijn.
Laat de zalm uitlekken en meng met ⅔ van de zuivelspread, de geraspte peen, peterseliesteeltjes, het citroenrasp, 1 el -sap (per 8 personen) en peper en schep in de spuitzak.
Snijd – eventueel met een uitsteekvorm – 16 rondjes uit de sneetjes brood. Begin met 1 rondje van Ø 12 cm en maak ze telkens 1 cm kleiner. Snijd 1 ster van 5 cm uit het brood.
Bouw de taart op door in de holten van de toren laagjes te maken met het brood en het roomkaasmengsel. Eindig bij de middelgrote en kleine vorm met het roomkaasmengsel. Dek af met vershoudfolie, druk de lagen wat aan en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
Rooster het broodsterretje. Verwijder de 3 taartdelen voorzichtig uit de vorm en stapel ze op een platte serveerschaal tot een mooie boom. Prik de satéprikker in het midden van de toren voor extra stabiliteit. Smeer de boom rondom in met de rest van de zuivelspread.
Versier de boom met de takjes peterselie en gedroogde cranberry’s. Prik het geroosterde broodsterretje er bovenop in.
Kerstboom van roomkaas en zalm
De beproefde combi zalm met roomkaas doet het goed op een broodje, maar nog beter in een sandwich-boom!
voorgerecht
null personen
195 kcal
35 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de winterpeen grof. Haal de blaadjes peterselie met een stukje steel van de lange stelen en leg ze in de koelkast tot gebruik. Snijd de stelen heel fijn.
Laat de zalm uitlekken en meng met ⅔ van de zuivelspread, de geraspte peen, peterseliesteeltjes, het citroenrasp, 1 el -sap (per 8 personen) en peper en schep in de spuitzak.
Snijd – eventueel met een uitsteekvorm – 16 rondjes uit de sneetjes brood. Begin met 1 rondje van Ø 12 cm en maak ze telkens 1 cm kleiner. Snijd 1 ster van 5 cm uit het brood.
Bouw de taart op door in de holten van de toren laagjes te maken met het brood en het roomkaasmengsel. Eindig bij de middelgrote en kleine vorm met het roomkaasmengsel. Dek af met vershoudfolie, druk de lagen wat aan en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
Rooster het broodsterretje. Verwijder de 3 taartdelen voorzichtig uit de vorm en stapel ze op een platte serveerschaal tot een mooie boom. Prik de satéprikker in het midden van de toren voor extra stabiliteit. Smeer de boom rondom in met de rest van de zuivelspread.
Versier de boom met de takjes peterselie en gedroogde cranberry’s. Prik het geroosterde broodsterretje er bovenop in.
bereidingstip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 biologische citroen
100 g winterpeen
10 g verse platte peterselie
200 g zalm zonder huid en graten in blik
300 g zuivelspread naturel
1 half wit tijgerbrood
25 g gedroogde cranberry's
Dit heb je nodig
spuitzak
siliconen bakvorm toren (3-delig)
vershoudfolie
sateprikker 20 cm