Kerstboompizza's
Wat zijn je takken wonderschoon... en om op te eten! Met deze kerstboompizza's heb je in een handomdraai een feestelijk hapje op tafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de mini salami’s in dunne plakjes.
Rol het pizzadeeg uit op een stuk bakpapier op het werkblad en snijd in 8 gelijke punten. Snijd aan de brede kant wat deeg van de hoekjes weg, zodat je een boomstammetje krijgt.
Besmeer het deeg met de tomatenpuree en bestrooi met de geraspte mozzarella. Verdeel de plakjes salami erover. Bak 10-12 min. in de oven tot gaar en knapperig.
Haal de pizza’s uit de oven en drizzle de pesto erover. Garneer met de basilicumblaadjes.
Kerstboompizza's
Wat zijn je takken wonderschoon... en om op te eten! Met deze kerstboompizza's heb je in een handomdraai een feestelijk hapje op tafel.
hoofdgerecht
null porties
290 kcal
15 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de mini salami’s in dunne plakjes.
Rol het pizzadeeg uit op een stuk bakpapier op het werkblad en snijd in 8 gelijke punten. Snijd aan de brede kant wat deeg van de hoekjes weg, zodat je een boomstammetje krijgt.
Besmeer het deeg met de tomatenpuree en bestrooi met de geraspte mozzarella. Verdeel de plakjes salami erover. Bak 10-12 min. in de oven tot gaar en knapperig.
Haal de pizza’s uit de oven en drizzle de pesto erover. Garneer met de basilicumblaadjes.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 mini salami
260 g koelvers pizzadeeg
70 g tomatenpuree in blik
75 g geraspte mozzarella
2 el groene pesto alla genovese in potje
7½ verse basilicum