Kip paneren
Wat is lekkerder dan kip? Krokante kip. Leer hoe je simpel je eigen kip kan paneren met ei, bloem en panko voor een heerlijk krokant stukje kip.
Aan de slag
Snijd elke kipfilet in de lengte in 2 dunnere filets. Leg een filet tussen 2 vellen vershoudfolie. Sla het met de deegroller platter, tot 1 cm dik. Doe hetzelfde met de andere filets.
Zet 3 diepe borden klaar. Doe in een bord de bloem, in het tweede de eieren en in het derde de panko. Klop de eieren los. Breng de bloem op smaak met peper en eventueel zout.
Wentel een kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko. Wentel de filet nogmaals door de bloem, ei en panko. Doe hetzelfde met de rest van de kip.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 8-10 min. lichtbruin en gaar. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Kip paneren
Wat is lekkerder dan kip? Krokante kip. Leer hoe je simpel je eigen kip kan paneren met ei, bloem en panko voor een heerlijk krokant stukje kip.
bijgerecht
null personen
350 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd elke kipfilet in de lengte in 2 dunnere filets. Leg een filet tussen 2 vellen vershoudfolie. Sla het met de deegroller platter, tot 1 cm dik. Doe hetzelfde met de andere filets.
Zet 3 diepe borden klaar. Doe in een bord de bloem, in het tweede de eieren en in het derde de panko. Klop de eieren los. Breng de bloem op smaak met peper en eventueel zout.
Wentel een kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko. Wentel de filet nogmaals door de bloem, ei en panko. Doe hetzelfde met de rest van de kip.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 8-10 min. lichtbruin en gaar. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
combinatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kipfilets
50 g tarwebloem
3 scharreleieren
75 g panko
6 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
vershoudfolie
deegroller