Panisse
bewaar
bewaar

Panisse

Deze klassieker vindt z'n oorsprong in Zuid-Frankrijk. Het doet misschien aan friet denken, maar wordt gemaakt van kikkererwtenmeel. Krokant van buiten en fluweelzacht van binnen. Probeer maar eens!

40 min. bereiden / 1 uur wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Doe het kikkererwtenmeel in een grote steelpan. Meng er ⅓ van het water door en roer met een garde de klontjes eruit. Voeg de rest van het water, zout en de olie toe en roer goed door.

Zet de pan op middelhoog vuur en kook het mengsel 10 min. terwijl je blijft roeren met de garde. Giet het mengsel in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad met een spatel. Laat 1 uur op het aanrecht afkoelen.

Snijd ondertussen de bieslook en peterselie fijn en doe met de mayonaise in een kom. Rasp de knoflook erboven, breng op smaak met peper en eventueel zout en meng goed.

Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Haal het opgestijfde mengsel uit de vorm en leg op een snijplank. Snijd het in repen van 1½ dik en 10 cm lang.

Frituur de panisse, in delen, in ca. 5 min. aan alle kanten lichtbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi direct uit de frituur met grof zeezout. Serveer met de kruidenmayonaise.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Panisse

Deze klassieker vindt z'n oorsprong in Zuid-Frankrijk. Het doet misschien aan friet denken, maar wordt gemaakt van kikkererwtenmeel. Krokant van buiten en fluweelzacht van binnen. Probeer maar eens!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig