Aubergine salade (berenjenas en escabeche)
Escabeche is een manier van inmaken die vaak op vis wordt toegepast. De aubergine neemt de smaken van de marinade goed op. Dit bijgerecht past heel goed bij de 'asado'.
Aan de slag
Halveer de aubergines in de lengte. Snijd in de breedte in plakken van ca. 1 cm. Bestrooi aan beide kanten met het zout en leg in een vergiet. Laat 30 min. staan.
Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Doe de knoflook met de azijn, het water en de laurierblaadjes in een pan en breng aan de kook. Dep de aubergine droog met keukenpapier en voeg toe aan de pan, kook 5 min. Giet af en bewaar de aubergine, knoflook en laurier.
Pluk de blaadjes van de oregano. Kneus de peperkorrels. Meng de olie met de oregano, peperkorrels en de chilivlokken. Leg een laag aubergine op de bodem van de glazen pot. Bedek de aubergine met ca. 4 el van het oliemengsel en leg daar weer aubergine op. Ga zo door tot alle aubergine en olie in de pot zitten.
Doe de knoflook en laurier erbij en druk alles met een lepel onder de olie. Sluit de pot, zet in de koelkast en laat 1 nacht staan voor gebruik. Serveer de berenjenas en escabeche bij de barbecue.
Aubergine salade (berenjenas en escabeche)
Escabeche is een manier van inmaken die vaak op vis wordt toegepast. De aubergine neemt de smaken van de marinade goed op. Dit bijgerecht past heel goed bij de 'asado'.
bijgerecht
null personen
350 kcal
30 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Halveer de aubergines in de lengte. Snijd in de breedte in plakken van ca. 1 cm. Bestrooi aan beide kanten met het zout en leg in een vergiet. Laat 30 min. staan.
Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Doe de knoflook met de azijn, het water en de laurierblaadjes in een pan en breng aan de kook. Dep de aubergine droog met keukenpapier en voeg toe aan de pan, kook 5 min. Giet af en bewaar de aubergine, knoflook en laurier.
Pluk de blaadjes van de oregano. Kneus de peperkorrels. Meng de olie met de oregano, peperkorrels en de chilivlokken. Leg een laag aubergine op de bodem van de glazen pot. Bedek de aubergine met ca. 4 el van het oliemengsel en leg daar weer aubergine op. Ga zo door tot alle aubergine en olie in de pot zitten.
Doe de knoflook en laurier erbij en druk alles met een lepel onder de olie. Sluit de pot, zet in de koelkast en laat 1 nacht staan voor gebruik. Serveer de berenjenas en escabeche bij de barbecue.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
1 tl grof zeezout
2 tenen knoflook
300 ml azijn
300 ml water
2 laurierbladen
3 takjes verse oregano
1 tl zwarte peperkorrel
150 ml extra vierge olijfolie
1 tl chilivlokken
Dit heb je nodig
gesteriliseerde glazen pot van 1 liter