Bloemkoolpizza met met groentesaus en mozzarella
Zin in pizza, maar liever met veel groente? Dan is deze pizza met bloemkoolbodem perfect. In de bodem zit al bloemkool, en dan beleg je de pizza ook nog eens met veel groente.
Aan de slag
Schuif de 2 bakplaten in de oven en verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de bloemkoolrijst 2 min., giet af, spoel onder koud stromend water en doe in een schone theedoek. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
Meng de bloemkoolrijst met het meel, de kaas, eieren, peper en eventueel zout tot een samenhangend deeg en verdeel in 2 stukken (per 4 personen). Rol elk stuk deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een dunne rechthoek van 25 x 30 cm. Leg de pizzabodems met het bakpapier op de 2 voorverwarmde bakplaten en bak ca. 20 min. onder elkaar in de oven, wissel de bakplaten halverwege.
Verhit ondertussen ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. op middelhoog vuur. Roer de pastasaus en oregano erdoor, doe in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus.
Snijd de mozzarella in plakjes. Besmeer de plaatpizza’s met de groentesaus en verdeel de mozzarella erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak de pizza’s nog 10-15 min. in de oven, of tot de kaas is gesmolten. Verdeel voor het serveren de rucola erover en besprenkel met de rest van de olie.
Bloemkoolpizza met met groentesaus en mozzarella
Zin in pizza, maar liever met veel groente? Dan is deze pizza met bloemkoolbodem perfect. In de bodem zit al bloemkool, en dan beleg je de pizza ook nog eens met veel groente.
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
25 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Schuif de 2 bakplaten in de oven en verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de bloemkoolrijst 2 min., giet af, spoel onder koud stromend water en doe in een schone theedoek. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
Meng de bloemkoolrijst met het meel, de kaas, eieren, peper en eventueel zout tot een samenhangend deeg en verdeel in 2 stukken (per 4 personen). Rol elk stuk deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een dunne rechthoek van 25 x 30 cm. Leg de pizzabodems met het bakpapier op de 2 voorverwarmde bakplaten en bak ca. 20 min. onder elkaar in de oven, wissel de bakplaten halverwege.
Verhit ondertussen ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. op middelhoog vuur. Roer de pastasaus en oregano erdoor, doe in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus.
Snijd de mozzarella in plakjes. Besmeer de plaatpizza’s met de groentesaus en verdeel de mozzarella erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak de pizza’s nog 10-15 min. in de oven, of tot de kaas is gesmolten. Verdeel voor het serveren de rucola erover en besprenkel met de rest van de olie.
combinatietip:
bereidingstip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g bloemkoolrijst
250 g volkoren tarwemeel
100 g geraspte Goudse oude kaas 48+
2 middelgrote scharreleieren
1½ el milde olijfolie
250 g Italiaanse roerbakgroente
225 g koelverse pastasaus Napolitana
1 el gedroogde oregano
2 bollen mozzarella
40 g biologische rucola
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaten
staafmixer met hoge beker