Opperdoezers met ansjovis-citroendressing van Hugo Kennis
Opperdoezer Ronde wordt beschouwd als de parel onder de piepers. Hugo brengt ze op smaak met een ansjovis-citroendressing. Die combineert goed met de unieke smaak van de aardappel.
Aan de slag
Breng een pan ruim water aan de kook en kook de aardappelen met schil in 15-20 min. gaar. Giet af en laat droogstomen in een vergiet.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil van de hele vrucht (per 4 personen) en pers de helft uit. Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Giet de ansjovis af en bewaar de olie. Snijd de ansjovisfilets en de peterselie fijn.
Verhit de ansjovisolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ansjovisfilets en knoflook 2-3 min. Haal van het vuur en blus af met het citroensap. Roer het citroenrasp en de peterselie erdoor.
Schep de lauwwarme aardappelen om met de ansjovis-citroendressing en breng op smaak met peper.
Opperdoezers met ansjovis-citroendressing van Hugo Kennis
Opperdoezer Ronde wordt beschouwd als de parel onder de piepers. Hugo brengt ze op smaak met een ansjovis-citroendressing. Die combineert goed met de unieke smaak van de aardappel.
bijgerecht
null personen
290 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan ruim water aan de kook en kook de aardappelen met schil in 15-20 min. gaar. Giet af en laat droogstomen in een vergiet.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil van de hele vrucht (per 4 personen) en pers de helft uit. Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Giet de ansjovis af en bewaar de olie. Snijd de ansjovisfilets en de peterselie fijn.
Verhit de ansjovisolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ansjovisfilets en knoflook 2-3 min. Haal van het vuur en blus af met het citroensap. Roer het citroenrasp en de peterselie erdoor.
Schep de lauwwarme aardappelen om met de ansjovis-citroendressing en breng op smaak met peper.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg Opperdoezer Ronde aardappel
1 biologische citroen
2 tenen knoflook
46 g ansjovisfilets in olie in blik
15 g verse peterselie