Nacho-traybake met gehaktballetjes (advertorial)
Avondeten met nacho's? Kan gewoon! Met genoeg groenten en vlees erbij maak je er complete maaltijd van, zoals deze traybake met gehaktballetjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de Mexicaanse roerbakgroente om met de helft van de tacokruiden en de. helft van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de bosuitjes in dunne halve ringen. Meng de helft van de bosui met de rest van de tacokruiden door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rol er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van. Bestrijk ze rondom met de rest van de olie.
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel de gehaktballetjes erover en bak ca. 25 min. in de oven. Verdeel de laatste 5 min. de nacho’s en geraspte kaas erover.
Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en snijd de peterselie fijn. Meng de tomaat met de helft van de peterselie en de rest van de bosui. Breng op smaak met peper.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Meng de yoghurt met het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen) en de rest van de olie en peterselie.
Haal de traybake uit de oven en serveer met de tomatensalsa en yoghurtsaus.
Nacho-traybake met gehaktballetjes (advertorial)
Avondeten met nacho's? Kan gewoon! Met genoeg groenten en vlees erbij maak je er complete maaltijd van, zoals deze traybake met gehaktballetjes.
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de Mexicaanse roerbakgroente om met de helft van de tacokruiden en de. helft van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de bosuitjes in dunne halve ringen. Meng de helft van de bosui met de rest van de tacokruiden door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rol er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van. Bestrijk ze rondom met de rest van de olie.
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel de gehaktballetjes erover en bak ca. 25 min. in de oven. Verdeel de laatste 5 min. de nacho’s en geraspte kaas erover.
Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en snijd de peterselie fijn. Meng de tomaat met de helft van de peterselie en de rest van de bosui. Breng op smaak met peper.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Meng de yoghurt met het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen) en de rest van de olie en peterselie.
Haal de traybake uit de oven en serveer met de tomatensalsa en yoghurtsaus.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g Mexicaanse roerbakgroente
35 g taco seasoningmix
4 el milde olijfolie
2 bosuien
300 g rundergehakt
185 g Santa Maria nacho chips
150 g geraspte kaas tex-mex
200 g trostomaten
5 g verse peterselie
1 biologische citroen
4 el yoghurt Griekse stijl 10%
Dit heb je nodig
bakpapier