Broodje pulled pork
bewaar
bewaar

Broodje pulled pork

Met dit broodje pulled pork heb je een pas een uitgebreide lunch! Maak er nog een frisse coleslaw bij als fris-zoete tegenhanger bij het vlees. Helemaal top!

25 min. bereiden / 25 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Verwijder de plastic verpakking en folie van de pulled pork en leg het vlees, met vocht, in de aluminium schaal. Houd de saus nog even apart. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de pulled pork ca. 25 min. Besmeer het vlees halverwege de baktijd met de saus.

Doe ondertussen de koolmix in een kom. Meng met het zout en de suiker en kneed ze er goed in.

Snijd de ui in flinterdunne halve ringen, eventueel op een mandoline. Doe in een kom en meng met de azijn.

Snijd de dille en augurken fijn. Meng 1 el yoghurt (per 4 peronsen) door de koolmix en de rest door de augurk en dille. Breng beide op smaak met versgemalen zwarte peper.

Snijd de bakkersbollen open en smeer beide snijkanten licht in met boter. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de broodjes op de snijkanten in ca. 2 min. lichtbruin.

Giet het vocht van de pulled pork af en doe in een kleine steelpan. Kook in ca. 3 min. op middelhoog vuur in tot een dikke saus. Trek ondertussen de pulled pork met 2 vorken uit elkaar. Meng de ingekookte saus met het vlees.

Beleg de onderkant van de broodjes met het vlees. Verdeel daarover de koolsalade, augurk en de ui. Dek af met de bovenkanten.

bereidingstipJe kunt ook zelf het vlees maken met dit pulled pork recept.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broodje pulled pork

Met dit broodje pulled pork heb je een pas een uitgebreide lunch! Maak er nog een frisse coleslaw bij als fris-zoete tegenhanger bij het vlees. Helemaal top!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig