Broodje pulled pork
Met dit broodje pulled pork heb je een pas een uitgebreide lunch! Maak er nog een frisse coleslaw bij als fris-zoete tegenhanger bij het vlees. Helemaal top!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Verwijder de plastic verpakking en folie van de pulled pork en leg het vlees, met vocht, in de aluminium schaal. Houd de saus nog even apart. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de pulled pork ca. 25 min. Besmeer het vlees halverwege de baktijd met de saus.
Doe ondertussen de koolmix in een kom. Meng met het zout en de suiker en kneed ze er goed in.
Snijd de ui in flinterdunne halve ringen, eventueel op een mandoline. Doe in een kom en meng met de azijn.
Snijd de dille en augurken fijn. Meng 1 el yoghurt (per 4 peronsen) door de koolmix en de rest door de augurk en dille. Breng beide op smaak met versgemalen zwarte peper.
Snijd de bakkersbollen open en smeer beide snijkanten licht in met boter. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de broodjes op de snijkanten in ca. 2 min. lichtbruin.
Giet het vocht van de pulled pork af en doe in een kleine steelpan. Kook in ca. 3 min. op middelhoog vuur in tot een dikke saus. Trek ondertussen de pulled pork met 2 vorken uit elkaar. Meng de ingekookte saus met het vlees.
Beleg de onderkant van de broodjes met het vlees. Verdeel daarover de koolsalade, augurk en de ui. Dek af met de bovenkanten.
Broodje pulled pork
Met dit broodje pulled pork heb je een pas een uitgebreide lunch! Maak er nog een frisse coleslaw bij als fris-zoete tegenhanger bij het vlees. Helemaal top!
null personen
495 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Verwijder de plastic verpakking en folie van de pulled pork en leg het vlees, met vocht, in de aluminium schaal. Houd de saus nog even apart. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de pulled pork ca. 25 min. Besmeer het vlees halverwege de baktijd met de saus.
Doe ondertussen de koolmix in een kom. Meng met het zout en de suiker en kneed ze er goed in.
Snijd de ui in flinterdunne halve ringen, eventueel op een mandoline. Doe in een kom en meng met de azijn.
Snijd de dille en augurken fijn. Meng 1 el yoghurt (per 4 peronsen) door de koolmix en de rest door de augurk en dille. Breng beide op smaak met versgemalen zwarte peper.
Snijd de bakkersbollen open en smeer beide snijkanten licht in met boter. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de broodjes op de snijkanten in ca. 2 min. lichtbruin.
Giet het vocht van de pulled pork af en doe in een kleine steelpan. Kook in ca. 3 min. op middelhoog vuur in tot een dikke saus. Trek ondertussen de pulled pork met 2 vorken uit elkaar. Meng de ingekookte saus met het vlees.
Beleg de onderkant van de broodjes met het vlees. Verdeel daarover de koolsalade, augurk en de ui. Dek af met de bovenkanten.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
480 g pulled pork
150 g koolmix rauwkost
½ tl zout
½ tl kristalsuiker
1 rode ui
3 el appelciderazijn
15 g verse dille
100 g zure augurken
75 ml volle yoghurt
4 bakkersbollen wit
50 g ongezouten roomboter