Pistache-crème brûlée
Wie houdt van de Franse crème brûlée moét dit recept met pistachepasta ook proberen. De pistache geeft dit dessert een extra bijzondere touch. Resttip: maak met de overgebleven eiwitten een meringue.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 135 °C. Breng de slagroom aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken.
Splits ondertussen de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Klop de eidooiers in een kom met de helft van het suiker. Meng de pistachepasta erdoor.
Breng de room op middelhoog vuur weer tegen de kook aan. Schenk de hete room geleidelijk door het eimengsel en roer goed tot je een wat dunne custard hebt. Giet de warme custard door een zeef boven een maatbeker en vervolgens in de schaaltjes.
Zet de schaaltjes in de braadslee. Vul de braadslee tot halverwege de rand van de schaaltjes voorzichtig met heet water en plaats in het midden van de oven. Laat de custard in de oven in ca. 40 min. gaar worden. De custard is gaar als de bovenkant is gestold, maar de crème in het midden nog een beetje wiebelig is. Hij mag zeker niet vloeibaar zijn. Verleng eventueel de baktijd tot de juiste gaarheid bereikt is. Haal de schaaltjes uit het waterbad en laat op een rooster 30 min. afkoelen.
Dek de schaaltjes af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Hak de pistachenoten fijn. Verdeel de rest van de suiker gelijkmatig over de crème, veeg de randjes schoon met keukenpapier. Karamelliseer de suiker met de crème-brûléebrander gelijkmatig tot goudbruin. Bestrooi met de pistache. Laat de suiker 30 sec. hard worden en serveer direct.
Pistache-créme brûlée
Instructievideo - 00:23 min.
Pistache-crème brûlée
Wie houdt van de Franse crème brûlée moét dit recept met pistachepasta ook proberen. De pistache geeft dit dessert een extra bijzondere touch. Resttip: maak met de overgebleven eiwitten een meringue.
nagerecht
null personen
830 kcal
25 min. bereiden
150 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 135 °C. Breng de slagroom aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken.
Splits ondertussen de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Klop de eidooiers in een kom met de helft van het suiker. Meng de pistachepasta erdoor.
Breng de room op middelhoog vuur weer tegen de kook aan. Schenk de hete room geleidelijk door het eimengsel en roer goed tot je een wat dunne custard hebt. Giet de warme custard door een zeef boven een maatbeker en vervolgens in de schaaltjes.
Zet de schaaltjes in de braadslee. Vul de braadslee tot halverwege de rand van de schaaltjes voorzichtig met heet water en plaats in het midden van de oven. Laat de custard in de oven in ca. 40 min. gaar worden. De custard is gaar als de bovenkant is gestold, maar de crème in het midden nog een beetje wiebelig is. Hij mag zeker niet vloeibaar zijn. Verleng eventueel de baktijd tot de juiste gaarheid bereikt is. Haal de schaaltjes uit het waterbad en laat op een rooster 30 min. afkoelen.
Dek de schaaltjes af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Hak de pistachenoten fijn. Verdeel de rest van de suiker gelijkmatig over de crème, veeg de randjes schoon met keukenpapier. Karamelliseer de suiker met de crème-brûléebrander gelijkmatig tot goudbruin. Bestrooi met de pistache. Laat de suiker 30 sec. hard worden en serveer direct.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 ml verse slagroom
5 middelgrote scharreleieren
100 g fijne kristalsuiker
100 g pistachepasta
45 g pistachenoten
Dit heb je nodig
ramequins
ovenschaal of braadslee
vershoudfolie
crème-brûléebrander