Passievrucht crème brûlée
Als je van passievrucht houdt, is deze crème brûlée hét perfecte dessert. Een waar plaatje gepresenteerd in de schil van de passievrucht. Lekker zoet en zomers!
20 min. bereiden / 25 min. oventijd / 2 uur wachten
6 ingrediënten
Aan de slag
Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees in een zeef, bewaar de schillen. Druk met een lepel het sap door de zeef, bewaar de zaadjes en het sap apart.
Verwarm de oven voor op 135 °C. Breng de slagroom met de passievruchtzaadjes en het vanille-extract aan de kook en roer door met een garde, laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken.
Splits ondertussen het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier met het passievruchtsap en de fijne kristalsuiker tot een egaal mengsel.
Breng de room op middelhoog vuur weer tegen de kook aan. Schenk de hete room geleidelijk bij het dooiermengsel en roer goed door, giet het mengsel in een maatbeker.
Maak met aluminiumfolie kleine ‘nestjes’ waarin de passievruchtschillen rechtop kunnen staan en doe ze in de braadslee. Vul de schillen met het roommengsel en zet ze in de ‘nestjes’.
Vul de braadslee voorzichtig met heet water tot de nestjes bijna onder staan. Laat de custard in de oven in ca. 25 min. gaar worden. De custard is gaar als de bovenkant gestold, maar de crème in het midden nog een beetje wiebelig is. Hij mag zeker niet vloeibaar zijn. Verleng eventueel de baktijd tot de juiste gaarheid is bereikt. Haal de schillen en nestjes uit het waterbad en laat op het werkblad in de nestjes 30 min. afkoelen. Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Verdeel vlak voor het serveren de rietsuiker erover en karamelliseer deze met de crème-brûléebrander.
Passievrucht crème brûlée
Als je van passievrucht houdt, is deze crème brûlée hét perfecte dessert. Een waar plaatje gepresenteerd in de schil van de passievrucht. Lekker zoet en zomers!
nagerecht
null personen
20 min. bereiden
120 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees in een zeef, bewaar de schillen. Druk met een lepel het sap door de zeef, bewaar de zaadjes en het sap apart.
Verwarm de oven voor op 135 °C. Breng de slagroom met de passievruchtzaadjes en het vanille-extract aan de kook en roer door met een garde, laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken.
Splits ondertussen het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier met het passievruchtsap en de fijne kristalsuiker tot een egaal mengsel.
Breng de room op middelhoog vuur weer tegen de kook aan. Schenk de hete room geleidelijk bij het dooiermengsel en roer goed door, giet het mengsel in een maatbeker.
Maak met aluminiumfolie kleine ‘nestjes’ waarin de passievruchtschillen rechtop kunnen staan en doe ze in de braadslee. Vul de schillen met het roommengsel en zet ze in de ‘nestjes’.
Vul de braadslee voorzichtig met heet water tot de nestjes bijna onder staan. Laat de custard in de oven in ca. 25 min. gaar worden. De custard is gaar als de bovenkant gestold, maar de crème in het midden nog een beetje wiebelig is. Hij mag zeker niet vloeibaar zijn. Verleng eventueel de baktijd tot de juiste gaarheid is bereikt. Haal de schillen en nestjes uit het waterbad en laat op het werkblad in de nestjes 30 min. afkoelen. Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Verdeel vlak voor het serveren de rietsuiker erover en karamelliseer deze met de crème-brûléebrander.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 passievruchten
125 ml verse slagroom
½ tl vanille-extract
4 middelgrote scharreleieren
20 g kristalsuiker
15 g rietsuiker
Dit heb je nodig
zeef
aluminiumfolie
braadslee 20 x 20 cm
crème-brûléebrander