Tuinbonen-bulgursalade met witte kaas
Lekker veel groente (230 g p.p.), vriendelijk voor de portemonee, klaar in een halfuur... Deze bulgur-salade is al geslaagd nog voordat je 'm op tafel hebt gezet.
Aan de slag
Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen en meng met de azijn. Laat staan tot gebruik. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinbonen ondertussen in ca. 5 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de amandelen in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Halveer de tomaatjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes. Verkruimel de kaas. Maak een dressing van de olie, de azijn van de ui, peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn
Meng de bulgur met de tuinbonen, tomaat, komkommer, ingelegde rode ui, kaas en dressing. Bestrooi met de amandelen en de peterselie.
Tuinbonen-bulgursalade met witte kaas
Lekker veel groente (230 g p.p.), vriendelijk voor de portemonee, klaar in een halfuur... Deze bulgur-salade is al geslaagd nog voordat je 'm op tafel hebt gezet.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen en meng met de azijn. Laat staan tot gebruik. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinbonen ondertussen in ca. 5 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de amandelen in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Halveer de tomaatjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes. Verkruimel de kaas. Maak een dressing van de olie, de azijn van de ui, peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn
Meng de bulgur met de tuinbonen, tomaat, komkommer, ingelegde rode ui, kaas en dressing. Bestrooi met de amandelen en de peterselie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
2 el witte natuurazijn
300 g bulgur
200 g diepvries fijne tuinbonen
50 g ongezouten amandelen
250 g cherrytomaten
1 komkommer
200 g witte kaas
3 el extra vierge olijfolie
15 g verse peterselie