Pastasalade met courgette, sperziebonen en witte kaas
Welk seizoen het ook is: pastasalade kan altijd. Deze vega salade maak je met courgette, sperziebonen en witte kaas.
Aan de slag
Maak de sperziebonen schoon, maar laat het sierlijke puntje zitten. Halveer de bonen en kook ze 5 min. Schep de bonen met een schuimspaan uit de pan, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Dompel de peterselie onder in het kokende water. Schep met een schuimspaan na 5 sec. eruit, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken op keukenpapier.
Kook in hetzelfde kokende water de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de courgette in halve plakjes van een ½ cm.
Verhit ⅙ van de olie in een koekenpan en bak de ui 5 min. op hoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee.
Snijd de gekookte peterselie grof. Doe met de rest van de olie en de azijn in een maatbeker en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en meng met de peterselie-olie, sperziebonen, ui en courgette. Verkruimel de witte kaas en meng de helft door de pasta.
Verdeel de pasta over een schaal en verkruimel de rest van de witte kaas erover.
Pastasalade met courgette, sperziebonen en witte kaas
Welk seizoen het ook is: pastasalade kan altijd. Deze vega salade maak je met courgette, sperziebonen en witte kaas.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Maak de sperziebonen schoon, maar laat het sierlijke puntje zitten. Halveer de bonen en kook ze 5 min. Schep de bonen met een schuimspaan uit de pan, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Dompel de peterselie onder in het kokende water. Schep met een schuimspaan na 5 sec. eruit, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken op keukenpapier.
Kook in hetzelfde kokende water de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de courgette in halve plakjes van een ½ cm.
Verhit ⅙ van de olie in een koekenpan en bak de ui 5 min. op hoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee.
Snijd de gekookte peterselie grof. Doe met de rest van de olie en de azijn in een maatbeker en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en meng met de peterselie-olie, sperziebonen, ui en courgette. Verkruimel de witte kaas en meng de helft door de pasta.
Verdeel de pasta over een schaal en verkruimel de rest van de witte kaas erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g verse sperziebonen
20 g verse platte peterselie
300 g penne
3 middelgrote uien
1 courgette
6 el extra vierge olijfolie
2 el rodewijnazijn
200 g witte kaas
Dit heb je nodig
schuimspaan
staafmixer