Gestoomde buns met BBQ gegrilde steak en sriracha-mayo (advertorial)
bewaar
bewaar

Gestoomde buns met BBQ gegrilde steak en sriracha-mayo (advertorial)

Net dat ene extraatje bij de BBQ; zelfgemaakte steamed buns! De voorbereiding doe je in de keuken en de rest buiten aan tafel na het grillen van de steak.

1 uur 15 min. bereiden / 45 min. wachten

pittig

14 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de ui en halve komkommer in dunne halve ringen en doe samen in een kom. Verwarm de azijn, het water en ⅔ van de suiker in een steelpan tot de suiker is opgelost en giet over de komkommer en ui. Laat staan tot gebruik.

Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Meng in de staande mixer de bloem, gist, bakpoeder, de rest van de suiker en het zout door elkaar. Schenk al mixend de melk erbij en kneed 15-20 min. met de mixer met deeghaken op de laagste stand tot een mooi glad, zijdeachtig en elastisch deeg.

Vorm van het deeg een rol en snijd in 12 gelijke porties. Rol elk stuk uit tot een ovaal van ca. 12 x 8 cm, bestrijk dun met wat olie en vouw dubbel. Maak er zo nog 11. Laat ze afgedekt 30-45 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek tot het deeg langzaam terugveert als je het indrukt.

Plaats de stoommand boven een pan met een laag water van 4 cm. Knip 3-4 stukjes bakpapier van 12 x 12 cm en leg op de bodem van de stoommand. Leg er 3-4 buns in en doe de deksel erop. Breng het water aan de kook en stoom wanneer het water kookt de buns in 10 min. gaar. Haal van het vuur en laat nog 3 min. met deksel rusten. Herhaal met de rest.

Steek ondertussen de barbecue aan. Gril de rundersteak ca. 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Snijd de steak in repen en de koriander fijn. Zet de steak, ingelegde rode ui en komkommer, koriander, het sesamzaad en de sriracha mayo op tafel, zodat iedereen zijn eigen bun kan samenstellen.

bewaartipJe kunt de buns maximaal 1 maand in de vriezer bewaren. Stoom ze direct vanuit de vriezer 5 min.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gestoomde buns met BBQ gegrilde steak en sriracha-mayo (advertorial)

Net dat ene extraatje bij de BBQ; zelfgemaakte steamed buns! De voorbereiding doe je in de keuken en de rest buiten aan tafel na het grillen van de steak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig