Gestoomde buns met BBQ gegrilde steak en sriracha-mayo (advertorial)
Net dat ene extraatje bij de BBQ; zelfgemaakte steamed buns! De voorbereiding doe je in de keuken en de rest buiten aan tafel na het grillen van de steak.
Aan de slag
Snijd de ui en halve komkommer in dunne halve ringen en doe samen in een kom. Verwarm de azijn, het water en ⅔ van de suiker in een steelpan tot de suiker is opgelost en giet over de komkommer en ui. Laat staan tot gebruik.
Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Meng in de staande mixer de bloem, gist, bakpoeder, de rest van de suiker en het zout door elkaar. Schenk al mixend de melk erbij en kneed 15-20 min. met de mixer met deeghaken op de laagste stand tot een mooi glad, zijdeachtig en elastisch deeg.
Vorm van het deeg een rol en snijd in 12 gelijke porties. Rol elk stuk uit tot een ovaal van ca. 12 x 8 cm, bestrijk dun met wat olie en vouw dubbel. Maak er zo nog 11. Laat ze afgedekt 30-45 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek tot het deeg langzaam terugveert als je het indrukt.
Plaats de stoommand boven een pan met een laag water van 4 cm. Knip 3-4 stukjes bakpapier van 12 x 12 cm en leg op de bodem van de stoommand. Leg er 3-4 buns in en doe de deksel erop. Breng het water aan de kook en stoom wanneer het water kookt de buns in 10 min. gaar. Haal van het vuur en laat nog 3 min. met deksel rusten. Herhaal met de rest.
Steek ondertussen de barbecue aan. Gril de rundersteak ca. 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Snijd de steak in repen en de koriander fijn. Zet de steak, ingelegde rode ui en komkommer, koriander, het sesamzaad en de sriracha mayo op tafel, zodat iedereen zijn eigen bun kan samenstellen.
Gestoomde buns met BBQ gegrilde steak en sriracha-mayo (advertorial)
Net dat ene extraatje bij de BBQ; zelfgemaakte steamed buns! De voorbereiding doe je in de keuken en de rest buiten aan tafel na het grillen van de steak.
voorgerecht
null porties
165 kcal
75 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Snijd de ui en halve komkommer in dunne halve ringen en doe samen in een kom. Verwarm de azijn, het water en ⅔ van de suiker in een steelpan tot de suiker is opgelost en giet over de komkommer en ui. Laat staan tot gebruik.
Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Meng in de staande mixer de bloem, gist, bakpoeder, de rest van de suiker en het zout door elkaar. Schenk al mixend de melk erbij en kneed 15-20 min. met de mixer met deeghaken op de laagste stand tot een mooi glad, zijdeachtig en elastisch deeg.
Vorm van het deeg een rol en snijd in 12 gelijke porties. Rol elk stuk uit tot een ovaal van ca. 12 x 8 cm, bestrijk dun met wat olie en vouw dubbel. Maak er zo nog 11. Laat ze afgedekt 30-45 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek tot het deeg langzaam terugveert als je het indrukt.
Plaats de stoommand boven een pan met een laag water van 4 cm. Knip 3-4 stukjes bakpapier van 12 x 12 cm en leg op de bodem van de stoommand. Leg er 3-4 buns in en doe de deksel erop. Breng het water aan de kook en stoom wanneer het water kookt de buns in 10 min. gaar. Haal van het vuur en laat nog 3 min. met deksel rusten. Herhaal met de rest.
Steek ondertussen de barbecue aan. Gril de rundersteak ca. 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Snijd de steak in repen en de koriander fijn. Zet de steak, ingelegde rode ui en komkommer, koriander, het sesamzaad en de sriracha mayo op tafel, zodat iedereen zijn eigen bun kan samenstellen.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
½ komkommer
100 ml azijn
100 ml water
1½ el kristalsuiker
200 ml halfvolle melk
300 g patent tarwebloem
4 g gedroogde gist
1 tl bakpoeder
½ tl zout
270 g rundersteaks à la minute smokey
15 g verse koriander
1 el sesamzaad
4 el Go-Tan sriracha mayo
Dit heb je nodig
staande mixer met deeghaken
stoommandje
bakpapier
barbecue