Bier-borrelbrood met ui en kaas (advertorial)
Borrelen wordt extra leuk met dit bier-borrelbrood met kaas en ui. Dubbel proost!
Aan de slag
Doe de bloem, de helft van de suiker, gist, ⅓ van de olie, het bier en het zout in de kom van de staande mixer. Kneed in ca. 10 min met de deeghaak of met de hand tot een samenhangend deeg. Vorm hier een bal van, leg in een ingevette kom, dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek tot het deeg in volume is verdubbeld.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en de rest van de suiker 5 min. op hoog vuur tot de ui begint te kleuren. Zet het vuur laag, voeg de tijm toe en laat in 15 min. karameliseren. Roer af en toe.
Halveer de mozzarellabolletjes. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en zet de ingevette ramenquin in het midden van de vorm. Kneed het deeg kort door, verdeel het in 40 porties en rol er balletjes van. Druk de bolletjes plat en leg er een stukje mozzarella in. Vouw het deeg eromheen tot een bolletje.
Verdeel ⅓ van de bolletjes over de vorm. Bestrooi met ⅓ van de geraspte kaas en ⅓ van de gekarameliseerde ui. Herhaal deze stap 2 keer. Dek het brood losjes af met vershoudfolie en laat 2 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek tot het ongeveer in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 200 C. Verwijder de folie en bak het brood in 30-35 min. lichtbruin en gaar. Dek eventueel na 20 min. af als de ui te donker wordt. Haal uit de oven, verwijder de ramenquin en laat het 5 min. in de vorm afkoelen. Haal uit de vorm en serveer.
Bier-borrelbrood met ui en kaas (advertorial)
Borrelen wordt extra leuk met dit bier-borrelbrood met kaas en ui. Dubbel proost!
null personen
420 kcal
50 min. bereiden
180 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Doe de bloem, de helft van de suiker, gist, ⅓ van de olie, het bier en het zout in de kom van de staande mixer. Kneed in ca. 10 min met de deeghaak of met de hand tot een samenhangend deeg. Vorm hier een bal van, leg in een ingevette kom, dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek tot het deeg in volume is verdubbeld.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en de rest van de suiker 5 min. op hoog vuur tot de ui begint te kleuren. Zet het vuur laag, voeg de tijm toe en laat in 15 min. karameliseren. Roer af en toe.
Halveer de mozzarellabolletjes. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en zet de ingevette ramenquin in het midden van de vorm. Kneed het deeg kort door, verdeel het in 40 porties en rol er balletjes van. Druk de bolletjes plat en leg er een stukje mozzarella in. Vouw het deeg eromheen tot een bolletje.
Verdeel ⅓ van de bolletjes over de vorm. Bestrooi met ⅓ van de geraspte kaas en ⅓ van de gekarameliseerde ui. Herhaal deze stap 2 keer. Dek het brood losjes af met vershoudfolie en laat 2 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek tot het ongeveer in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 200 C. Verwijder de folie en bak het brood in 30-35 min. lichtbruin en gaar. Dek eventueel na 20 min. af als de ui te donker wordt. Haal uit de oven, verwijder de ramenquin en laat het 5 min. in de vorm afkoelen. Haal uit de vorm en serveer.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g tarwebloem
4 tl kristalsuiker
7 g gedroogde gist
3 el milde olijfolie
330 ml Tripel Karmeliet
1½ tl zout
6 middelgrote uien
2 tenen knoflook
150 g minimozzarella
150 g geraspte kaas voor ovengratin
Dit heb je nodig
staande mixer met deeghaken
vershoudfolie
ramenquin (diameter 8cm, hoogte 8 cm, ingevet)
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)